Начало Здравна медиа Любопитно Интимно Установиха колко пъти на ден жената мисли за секс

Установиха колко пъти на ден жената мисли за секс

Установиха колко пъти на ден жената мисли за секс - изображение

Прието е, че мъжете мислят за секс практически постоянно, а за жените са характерни по-романтичните фантазии. Американски изследователи са установили, че и женският мозък е често посещаван от подобни мисли.

Учените са направили изследване с 283 студенти на възраст между 18 и 25 години. Те е трябвало да записват своите мисли за любов, секс, пари и други предмети в рамките на седмица. Специалистите са се интересували само за мислите за секс, но това не е било съобщено предварително на доброволците.
Резултатите са показали, че мъжете мислят за секс повече от жените, но и жените са показали доволно внушителни резултати. Според изследването представителите на силния пол мислят средно по 34 пъти на ден, а дамите – около 18 пъти.

Отделно се е доказало, че мъжете не мислят за секс всеки 7 секунди, по теории на други психолози и сексолози. Подобни мисли ги посещават с периодичност два пъти на час. Жените мислят за секс един път на час и тази разлика не се явява много съществена.

Любопитен е фактът, че мъжете мислят значително по-често от жените за базови потребности като сън и храна. За едно денонощие мъжът мисли за храна 25 пъти, а за сън 29 пъти. При жените тези показатели съответно са 15 и 13.

Снимка: Curriculum.com.br

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЛайфстайлСпортНовиниЛюбопитноЗдравни съветиФизиологияАнкетиСнимкиИсторияТестовеОрганизацииЗдравни проблемиНаправления в медицинатаСпециалистиХранене при...Алт. медицинаСоциални грижиЛеченияРецептиБотаникаПатологияНормативни актовеДиетиКлинични пътекиЗаведения