Начало Здравна медиа Любопитно Нашето здраве Физическото натоварване води до риск от инфаркт, но зависи от честотата му

Физическото натоварване води до риск от инфаркт, но зависи от честотата му

Физическото натоварване води до риск от инфаркт, но зависи от честотата му  - изображение

Различните видове физическо натоварване, включително и сексът, увеличават риска от инфаркт. До този извод са стигнали специалисти от бостънския Медицински център „Тъфтс“. Те изследвали данните от 14 независими проучвания, общото между които била връзката между секса, риска от инфаркт и физическата активност, пише Обекти.бг. Това важи в по-голяма степен за хората, които не са редовни привърженици на тренировките.

Учените установили, че при хората, които поддържат редовно форма, опасността е 3,5 пъти повече в сравнение с тези, които не тренират. По време или след полов акт рискът е 2,7 пъти по-голям.
Изчислили са, че на 10 000 души подобни инциденти се случват 1-2 пъти в годината. Това е така, защото опасността от инфаркт трае 1-2 часа след или по време на секса.

В същото време има достатъчно доказателства, които противоречат на гореизложената теория, а именно, че ако се правят редовно физически упражнения, рискът от инфаркт намалява с 30%. В такъв случай заключението на изследователите е, че инцидентният фитнес е по-опасен и води до сърдечен удар, отколкото регулярният и стриктно правеният. По-добра и по-полезна за сърцето е ежедневната тренировка в залата или леглото, отколкото ненадейното му натоварване.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: denverhealthfitness.com

 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиСпортЗдравни съветиЛюбопитноНормативни актовеМедицински изследванияПатологияНовиниВидеоЛеченияАлтернативна медицинаИсторияКлинични пътекиЛайфстайлАнкетиЗдравни проблемиБотаника