Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Хранителна банка – Стара Загора

Хранителна банка – Стара Загора

Хранителна банка – Стара Загора - изображение

  Хранителна банка - Стара Загора е създадена от Българския Червен кръст през 2003г. с подкрепата на Американския Червен кръст. Нейният основен принцип е системно хранително подпомагане за най-уязвимите групи: пенсионери - над 65 години, хронично болни, самотни с много ниски доходи, а по-късно и групи деца в риск /от многодетни семейства, сираци/.
  Банката работи като в подходящо помещение се съхраняват запаси от хранителни продукти. Доброволци и специалисти ги сортират, проверяват годността им за консумация. Нуждаещите се хора получават от Хранителната банка предварително оформени пакети всеки месец по изготвен график.
Основните източници на ресурси за хранителната банка са обществени кампании за набиране на храни и средства, дарители и партньори.

  За 2010г. банката е набрала средства в размер на 4724,61 лв. От юли 2009г. до август 2010г. е проведена кампания за доставка на закуски и топла храна за обяд в кризисен център за временно настаняване на жени и деца, жертви на насилие. Помощта, осигурена от дарители и фирми, възлиза на 7000лв.

  Вече 7 години БЧК има работещи хранителни банки в региона.

Справка за периода 2003-2007г.

Още по темата:

3.5, 4 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниЗдравни съветиЛайфстайлСоциални грижиАнкетиЛеченияСнимкиОбразованиеСпорт и туризъмСпортСпециалистиАптекиЗаведенияОрганизацииДиетиРецептиХранене при...ЛюбопитноНормативни актовеИнтервютаПсихологияАлтернативна медицинаБотаникаПроизводителиИстория