Начало Здравна медиа Любопитно Грижа от природата Царевицата помага в борбата с махмурлука

Царевицата помага в борбата с махмурлука

Царевицата помага в борбата с махмурлука - изображение

Царевицата е отдавна позната и така любима храна за много хора по света. По разпространение и популярност при зърнените култури се нарежда на трето място след пшеницата и ориза.

Според последни проучвания на американски специалисти царевицата има способността да извежда бързо алкохола от организма, което я прави отлично средство в борбата с махмурлука. За това е достатъчно консумирането да един кочан царевица. Тя забавя процесите на ферментация в червата и способства за бързото извеждане на течностите. Има способността да прочиства по-бързо токсините от организма на човек и да намалява симптомите на алкохолното влияние. Лутеиновата киселина, съдържаща се в царевицата, подобрява паметта и метаболитните процеси в мозъка, особено след запой.

Специалисти препоръчват консумирането на зърнената култура с оздравителни цели. Тя съдържа голямо количество полезни вещества – минерали, витамини А, В, Е, желязо, цинк, манган, богато съдържание на фибри, калории и други. Редовната консумация на царевица активизира процеса на обмяната на веществата в организма, подпомага работата на стомашно-чревния тракт, намалява отока, оказва благоприятно действие при извеждане на камъни от бъбреците. Младата зърнена култура спомага прочистването на организма от натрупани шлаки и токсини. Особено полезно средство е в борбата със запека и хемороидите.

Консумирането на царевица следва да се съобразява и сведе до минимум при хора с повишено съсирване на кръвта.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: Reddit

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛюбопитноЛайфстайлИсторияБотаникаРецептиАлтернативна медицинаХрани и ястияДиетиНовини