Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Целувката пази от инфаркт на миокарда

Целувката пази от инфаркт на миокарда

Целувката пази от инфаркт на миокарда - изображение
  Целувката е доста приятно занимание, но за ползата от него научихме съвсем скоро. Учените направиха редица изследвания и стигнаха до извода, че целувката е изключително полезна за здравето. Най-добъра в това отношение е френската целувка, пише РИН.ру, цитиран от КРОСС.

   По време на този приятен акт се активизира част от главния мозък, която отговаря за удоволствието и насладата. Целувката привежда в действие и 29 мускули на лицето. Както са изяснили учените, при хората, които често се целуват, съществува по-малък риск да заболеят от рак.

   По време на целувка в организма на човека се натрупва голямо количество ендрофини, наричани хормони на щастието. Тези вещества спомагат за укрепването на имунитета.

   Освен това, дългата и страстна целувка намалява отделянето в кръвта на хормоните на стреса, като кортизол, което не само повишава настроението, но и намалява риска от инфаркт на миокарда.

   Както е известно, целувката ободрява и ако искате да останете млади, здрави и красиви по-дълго, то именно целувката е приятното занимание, което трябва да практикувате всеки ден.

   Известно е, че по-успешен е мъжът, който преди да тръгне на работа се целува с жена си. Така че, целувайте се по-често.

За Framar.bg:

Още по темата:

3.0, 5 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПатологияЛюбопитноИсторияТестовеКлинични пътекиАлтернативна медицинаНовиниЗдравни проблемиМедицински изследванияЛайфстайлЗдравни съветиСпортНормативни актовеДиетиЛечения