Начало Здравна медиа Любопитно Нашето здраве Черен чай в пакетчета застрашава здравето на човек

Черен чай в пакетчета застрашава здравето на човек

Черен чай в пакетчета застрашава здравето на човек - изображение

Редовната консумация на черен чай в пакетчета застрашава здравето на човек, поради наличието на опасни вещества, информират немски специалисти.

Учените са направили анализ на три вида скъп черен чай и други три вида на от различни места. Установило се е, че практически всичкия изследван черен чай съдържа минимум четири вида пестициди. В един от сортовете са открити редица от десет разновидности на тези вредни вещества, въпреки че тяхната концентрация не е превишавала допустимата норма. В пет от шест вида експертите са открили антрахинон. Това вещество се счита за опасен канцероген и е забранено в ЕС.

В предишни проучвания на британски специалисти от университета Глазгоу също е установено негативно влияние за здравето на човек от прекомерната употреба на чай в пакетчета. Редовната консумация на тази напитка повишава риска от развитието на рак на простата при мъжете.

Този резултат е доказан с анализи на медицински данни на 6 000 мъже на възраст между 21 и 75 години. Оказало се е, че болшинството от участниците в изследването, които често са консумирали чай в пакетчета, са страдали от простатит. Някои от представителите са били диагностицирани с рак на простата.

Според експертите консумирането на повече от 7 чаши черен чай от пакетче на ден увеличава риска от проявата и развитието на това заболяване на 50%. Освен това редовната употреба на чай се свързва и с аномалии в бъбреците, и стомашно-чревния тракт.

Снимка: Revista Shije

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноНовиниЗдравни съветиНормативни актовеРецептиИсторияЛайфстайлАлтернативна медицинаБотаникаЛеченияАнкетиМедицински изследванияКлинични пътекиСпециалисти