Начало Здравна медиа Любопитно Грижа от природата Шафранът пази от рак на черния дроб

Шафранът пази от рак на черния дроб

Шафранът пази от рак на черния дроб - изображение
  Данните от изследване на специалисти от ОАЕ показват, че шафранът - често използвана подправка, която придава цвят и вкус на храните, има защитен ефект срещу чернодробен рак, съобщава сайтът "Медикъл нюз тудей", цитиран от БТА.

  В изследване на мишки с предизвикан рак на черния дроб учените са наблюдавали, че когато им се дава шафран, при гризачите се потиска разпространението на ракови клетки и се стимулира апоптозата - предизвиканата клетъчна смърт.

  Чернодробният карцином е петото най-разпространено онкологично заболяване и третата водеща причина за смъртност от рак в света. Предишни изследвания са показали, че шафранът има антиоксидантни, противоракови и противовъзпалителни свойства.

За Framar.bg:

Още по темата:

2.8, 4 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноХранене при...НовиниИзследванияИсторияЗдравни съветиРецептиПсихологияЛайфстайлБотаникаСнимкиСпортПатологияАлт. медицинаЛеченияНормативни актовеДиетиСпециалистиКлинични пътекиТестовеФизиологияОрганизацииСъставки