Начало Здравна медиа Любопитно Грижа от природата Ябълките – особено полезни за сърцето

Ябълките – особено полезни за сърцето

Ябълките – особено полезни за сърцето - изображение

Ябълките трябва да се включват по-често в менюто на човек, защото са особено полезни за работата на сърцето, призовават специалисти от Оксфордския университет.

Според учените редовната консумация на ябълки способства за намаляване вероятността от сърдечносъдови заболявания.

Високото съдържание на калий и желязо в тези плодове помага изключително много за укрепване на имунитета и понижава изключително риска от заболявания на сърцето.

Изследване на британските специалисти е показало, че хората, които редовно консумират ябълки, средно с 12 % по-малко страдат от заболявания на съдовете и на сърцето. Учените отбелязват, че при тези хора е понижено нивото на възпалителни маркери, с които корелира рискът от нарушения в сърдечносъдовата система.

Специалистите конкретизират, че зелените ябълки са доста по-полезни при анемия, а червените намаляват риска от хипертония. Препоръчително е плодовете да се хапват с кората, за да получи организма максимално повече витамини от плода. Счита се, че тя дори е по-ефективна, защото е богат източник на флавоноиди, много полезни за здравето на човек.

По статаията работи: Велина Неделчева
Снимка: hulinaria.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиРецептиХрани и ястияЛайфстайлАлтернативна медицинаЛюбопитноДиетиИсторияСнимкиХранене при...НовиниСпортОрганизацииМедицински изследванияЛеченияБотаникаСпециалистиНормативни актовеКлинични пътекиЗаведения