Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... 10 вида болка, свързани с емоционалното състояние на човек

10 вида болка, свързани с емоционалното състояние на човек

10 вида болка, свързани с емоционалното състояние на човек - изображение

Човек е система от физическо, психическо, емоционално и духовно единство. При промяна на здравословно или психично неразположение едната система оказва влияние на другата, но човек често не си дава сметка за това.

Запознайте се с няколко вида физическа болка, вследствие на емоционално неразположение.

1. Главоболие. Главоболието може да бъде вследствие на напрегнатото ежедневие и стреса през деня. Човек трябва да отделя време за релаксиране и да се освободи от напрежението.

2. Болка във врата. Болката във врата се свърза с невъзможността човек да прости на друг или на себе си. Добре е в такъв момент да се помисли за нещата, от които той се чувства щастлив и обича в другите хора.

3. Болка в горната част на гърба. Болката в горната част на гърба се свързва с липса на емоционална подкрепа от околните или от определена личност, на която човек държи. Възможно е усещането да е от чувство на самота, необичан или нежелан човек. Желателно е той да предприеме инициативата за среща и ново обкръжение.

4. Болка в долната част на гърба. Болката в долната част на гърба е сигнал за честа тревога от финансова гледна точка. Човек трябва да обмисли варианти за стабилизиране на доходите си, повишаване или изкарване на допълнителни пари.

5. Болка в раменете. Това обикновено е индикатор за емоционално бреме, тежест. Добре е човек да се фокусира върху разрешаване на проблема, споделяне и търсене на подкрепа.

6. Болка в лактите. Болката в лактите е сигнал, че човек се съпротивлява на промените в живота му. Ако ги чувства вдървени, то това говори за подобен начин на живот. Трябва да се погледне от друг ъгъл и да се извлече позитивното.

7. Болка в ръцете. Болката в ръцете означава, че човек не се отнася към околните така, както подобава. Нужни са нови приятелства, нови връзки.

8. Болка в бедрата. Това е индикатор за страх от движението, което от своя страна се отнася към съпротива на промяната. Може да се дължи на напрегнатост, поради факта, че човек е прекалено внимателен при взимането на решения.

9. Болка в колената. Болката в колената говори за прекалено голямо его. Човек се взима доста насериозно. Добре е да се разпусне и да не бъде прекалено суров. Нужни са и развлекателни дни.

10. Болка в глезените. Болка в глезените сигнализира умора и нестабилност в отношенията с околните. Нужни са по-конкретни позиции и изясняване на различията.

Снимка: Dailymotion
Още по темата:

4.3, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноЛайфстайлФизиологияАлт. медицинаСоциални грижиАнкетиСпортБотаникаХранене при...НовиниВидеоИсторияЛеченияКлинични пътекиСпециалисти