Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... 10 ПРАВИЛА ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СРЕДСТВА СРЕЩУ ИЗПОТЯВЯНЕ

10 ПРАВИЛА ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СРЕДСТВА СРЕЩУ ИЗПОТЯВЯНЕ

10 ПРАВИЛА ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СРЕДСТВА СРЕЩУ ИЗПОТЯВЯНЕ - изображение


1. Ползвайте дезодоранти и антиперспиранти /препарати, които образуват механична преграда за потта/ само върху суха и чиста кожа.

 

2. Задължително ги измивайте в края на деня.

 

3. Избягвайте средствата срещу изпотяване, когато кожата ви е раздразнена.

 

4. Тъй като изкуственото потискане на потоотделянето може да доведе до нарушения в терморегулацията на организма, не се препоръчва използването на дезодоранти и антиперспиранти преди повишено физическо натоварване.

 

5. Под въздействието на слънчевите лъчи някои дезодоранти могат да образуват тъмни пигментни петна. Затова преди да отидете на плаж, по-добре се откажете от дезодоранта. Особено ако става въпрос за средства, съдържащи витамин В10, някои антибактериални добавки, бергамотово или цитрусово масло.

 

6. Антиперспирантите възпрепятстват отделянето на пот, но са безсилни, ако вече сте се изпотили. Затова ползването им през деня е безполезно.

 

7. Ако миризмата на потта е сериозен проблем за вас, най-добре е да ползвате дезодорант, съдържащ антибактериални добавки.

 

8. При покупка на средства срещу изпотяване обръщайте внимание на срока на годност - колкото е по-дълъг, толкова повече консерванти има. Тяхното количество е по-малко в херметически опаковки.

 

9. Добре е да знаете, че определените видове дезодоранти - спрей, гел, стик, рол-он, съответстват на определен тип кожа. Спрейовете са противопоказани за хора с чувствителна кожа, защото съдържат повече спирт.

 

10. Не използвайте дезодоранти със силен аромат на места, където има пчели, оси или други насекоми, които биха могли да бъдат привлечени от миризмата.

За Framar.bg: в-к Здраве за всички

Още по темата:

4.5, 4 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЗдравни съветиАлт. медицинаХранене при...ЛайфстайлИсторияФизиологияСнимкиИзследванияБотаникаЛечения