Начало Здравна медиа Научни презентации Билките, които могат да облекчат състоянието ви, ако задържате течности

Билките, които могат да облекчат състоянието ви, ако задържате течности

Билките, които могат да облекчат състоянието ви, ако задържате течности - изображение

Подути ръце и крака, подпухнало лице, подут корем и тежест… Това е досадната едема – състояние, при което тялото задържа вода. В някои случаи едемата може да бъде симптом за наличие на по-сериозен проблем, включително хипертония, бъбречни болести, нарушена чернодробна функция и какво ли още не. Но ако все пак имате добър здравен статус и въпреки това страдате от задържане на течности, причината най-вероятно се крие в натрупаните токсини, с които пречистващите системи в тялото не са в състояние да се справят.

Къде да потърсите проблема и как да го разрешите? Много важно е да обърнете внимание на отделителната система. Тя е ключов фактор в извеждането на токсините и крайните продукти на обмяната на веществата. Щом тялото си набави ценните компоненти от храната, в кръвта остават ненужните отпадъчни продукти, които отделителната система трябва да изхвърли посредством уреята, пренасяна чрез кръвта до бъбреците. Ако поради някаква причина отделителната система не е в състояние да изпълнява добре тези си функции, се стига и до задържане на вода, целулит, влошаване на сърдечно-съдовото здраве и др.

За да се справите със задържането на вода, сведете до минимум консумацията на храни и напитки, които увреждат бъбреците и не си позволявайте да преяждате. Ако имате навика да хапвате повече от необходимото, прекалявате с консумацията на месо, падате си по пикантните, солени и пържени храни, и/или злоупотребявате с кофеина и алкохола, не приемате достатъчно течности, то фактът, че задържате вода не би трябвало да ви учудва!

Следващата стъпка са диуретиците. Те са ефикасни средства както за намаляване на подуването и елиминиране на токсините, така и за облекчаване на симптомите при високо кръвно налягане, нарушения в храносмилането и др.

Тук обаче, трябва да направим едно важно уточнение – препоръчително е да се доверите на билковите диуретици, а не на техните синтетични аналози, чиито прием е свързан с някои рискове. Освен излишната вода и токсините, синтетичните диуретици изхвърлят и така ценните минерали, които поддържат електролитния баланс и нормалното състояние на клетките. Агресивната дехидратация, която предизвикват, може да доведе до дефицит на калий и аритмия, главоболие и световъртеж, умора и т.н.

Вместо това, заложете на комбинациите от билки с нежен диуретичен ефект и укрепващо бъбреците действие!

Диуретик формула: билковият диуретик с щадящо и балансирано действие!

  • Диуретик формула съдържа ефикасна билкова смес, която по естествен път стимулира елиминирането на излишната вода и токсините. Всяка капсула съдържа чисти, стандартизирани екстракти от мечо грозде, червена боровинка, глухарче, хвойна и магданоз. Тази билкова комбинация не въздейства драстично, а насърчава балансираното извеждане на излишната вода и отпадъчните продукти, без да увеличава риска от обезводняване.
  • Диуретик формула допринася за нормалната дейност на бъбреците и спомага за елиминирането на ненужните вещества през отделителната система, без да я натоварва.
  • Диуретик формула съдейства за облекчаване на състоянието при задържане на течности и подуване на крайниците, и има задоволителен ефект при подпухване в областта на лицето. Насърчава усещането за лекота и комфорт.
  • Приемът на Диуретик формула може да въздейства благоприятно и на хора, които спазват специален хранителен режим и да облекчи симптомите при високо кръвно налягане.
  • Билките в Диуретик формула имат дълга история на употреба при задържане на течности, инфекции на отделителната система, камъни в бъбреците, инконтиненция и др.

Диуретик формула е продукт на Natural Factors, Canada – най-големият производител на природни продукти в Канада. Официален вносител за България: Гео Нутришън ЕООД.

Над материала работи: Ивайло Тончев
Източник на изображението: Natural Factors
Публикация с рекламно - информативен характер, предоставена от екипа на Natural Factors.

Промоционалната цена е валидна за периода 1-28 февруари, 2019 година.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ПРЕЗЕНТАЦИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ПРЕЗЕНТАЦИЯТА

ПРЕЗЕНТАЦИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ПрезентацииПроизводители