Начало Здравна медиа Научни презентации Детето започва да прокашля – какво ще предприемете като майка?

Детето започва да прокашля – какво ще предприемете като майка?

Детето започва да прокашля – какво ще предприемете като майка? - изображение

Всяка майка познава добре детето си. Бързо забелязва изменението в обичайното му състояние. Още по-бързо е необходимо да се вземат и съответните мерки.

Всяка болест започва с по-леки симптоми, които се влошават с времето. При децата симптомите се развиват много бързо, почти светкавично. Затова най-добрата защита е атаката с превенция.

Още при началните покашляния е време да действате!

Децата кашлят по много причини. Прах, събрана слюнка или просто по-бързо преглъщане могат да причинят случайни през деня кашлици. В това няма нищо лошо, защото кашлицата е естествен механизъм на организма да държи свободни дихателните пътища.

Ако детето се прокашля няколко пъти в опит да изчисти гърлото си, няма нищо притеснително. Ако дихателните пътища са свободни от чужди предмети, може да не мислите за това.

Но какво трябва да си помислите, ако детето започне периодично да прокашля без видима причина. Това със сигурност ще раздразни слуха Ви като майка. Не бива да чакате излишно!

Веднага помислете, дали последните 24 часа, детето е било в контакт с деца, които също са прокашляли често. Ако това е така, не бива да се чудите излишно. Има риск от заразяване!

Погледнете в гърлото на детето. Ако розовата лигавица ви се стори червеникава, побързайте да вземете мерки. Твърде често детето се влошава за часове и до вечерта може да е с тежка кашлица и температура.

Бързо на лекар

Знаем, че трябва да търсим помощта на лекарите. Как става това в действителност? За съжаление, лекарите често са твърде заети и обикновено трябва предварителна подготовка. Обаждане по телефона, уточняване на работно време, транспорт до поликлиниката, дългите опашки от страдащи деца и притеснени родители. А времето лети …

Затова като майка е добре да сте запозната с вариантите

Побързайте да отскочите до аптеката. Там може да се консултирате с фармацевта. При всички положения не е препоръчително да потърсите самолечение с химически формули, защото докато болестотворните организми се размножават, лесно могат да придобият резистентност към медицинската молекула. Пък и самолечение с лекарство не е добра идея, заради възможните странични действия.

Билковите сиропи против кашлица са много по-удачното решение при първите симптоми. Те нямат остри странични действия, но повлияват отлично и бързо могат да спрат настъпващото възпаление.

Например Бронховитал Кидс е сироп за деца над 2 години със седем български билки, подбрани специално да атакуват широк спектър от причинители на възпаление по дихателните пътища. Билките са комбинирани по начин, по който освен да атакуват кашлицата и причинителите, да стимулират и имунитета на детето и то бързо да преодолее настъпващата болест. Спокойно може да се дава и на другото дете в семейството, за да се предпази от заразяване.

Когато грипът се появи в училище и детската градина

билковият сироп Бронховитал кидс ще предпази детето Ви като стимулира неговите естествени съпротивителни сили. Имуностимулант с бронхо ефект – какво повече Ви трябва, за да предпазите малчуганите през зимния сезон!

Вижте неговия състав: http://e-shop.aleianazdraveto.com/product/83/bronhovital-kids-200ml.html

Статията е с рекламно-информативен характер и е предоставена от екипа на Мирта Медикус.

Източник на снимката: www.kidspot.com.au

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ПРЕЗЕНТАЦИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ПРЕЗЕНТАЦИЯТА