Начало Здравна медиа Научни презентации Допелхерц Хепабаланс - Подкрепа за черния дроб по време на празниците

Допелхерц Хепабаланс - Подкрепа за черния дроб по време на празниците

Допелхерц Хепабаланс - Подкрепа за черния дроб по време на празниците - изображение

Настъпи онова време от годината, в което, колкото и да ни е досадило от Марая Кери, тайничко започваме да си тананикаме „All I want for Christmas is you. И така благодарение на коледните песни, украсата и миризмата на канела, ни завладява онзи приказно- магичен дух на един от светлите християнски празници в календара.

Неусетно сякаш, преди да сме осъзнали, се озоваваме на отрупана празнична маса, доволно потриващи ръце и гръмко смеейки се, досущ като белобрадия старец от рекламите. На финала обаче, след дългите почивни дни, от веселото „Хо-хо-хо“ преминаваме към измъченото „Ох-ох-ох“.

Причината: за поредна година сме си обещали да не прекаляваме с пуйката, сладкишите и алкохола и за поредна година сме нарушили това свое обещание.

Факт е, че именно по Коледа успяваме да се съберем с най-близките си и е безумно трудно да се опитваме да спазваме правилен хранителен режим. Колкото и да се стараем, понякога „прегрешаваме“ с допълнителна чаша вино или по-голяма порция от някоя любима гозба.

Не трябва обаче да забравяме, че това ни „преяждане“ не се отразява само на фигурата ни и няколкото килограма отгоре са най-малкият ни проблем. Често пропускаме тъжната истина, че обилната, мазна и висококалорична храна, натоварва не само стомаха ни, но и черния дроб, и жлъчката.

За доброто храносмилане по време на празниците, за да изпитване лекота и комфорт, Ви препоръчваме Допелхерц Хепабаланс. Специално разработена комбинация в подкрепа на чернодробната функция и жлъчката.

В една капсула Допелхерц Хепабаланс се съдържа екстракт от бял трън и екстракт от артишок.

Екстрактът от артишок съдържа така полезният биофлавоноид - цинарин. Цинаринът участва в антиоксидантната клетъчна защита, а освен това подкрепя продукцията на жлъчка и улеснява перисталтиката. Заради това си свойство, екстрактът от артишок може да помогне при различни стомашно-чревни неразположения, като чувство на подуване, запек и др.

Екстрактът от плодове на бял трън пък съдържа голямо количество флавонолигнани. Още в миналото той е използван при проблеми с черен дроб и жлъчка, както и за редуциране на високите холестеролови нива. Най-ценната съставка на този екстракт е флавоноидът силимарин. Неговият благотворен ефект върху черния дроб е отдавна известен на традиционната медицина и е обект на редица проучвания. Силимаринът има антиоксидантни свойства, подпомага сложните метаболитни процеси в чернодробните клетки - „лабораторията” на организма. Известно е, че допринася за клетъчна регенерация, като същевременно подтиска фибротичните процеси. Освен това силимаринът може да окаже благоприятен ефект спрямо действието на някои токсини, например алкохол.

За празници без напрежение и дискомфорт – Допелхерц Хепабаланс! Гарантирано немско качество от 1897г.!

 

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ПРЕЗЕНТАЦИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ПРЕЗЕНТАЦИЯТА

ПРЕЗЕНТАЦИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛеченияХрани и ястияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноЛайфстайлБотаника