Начало Здравна медиа Научни презентации Розанакс – продукти с екстракт от Роза Дамасцена – в полза на доброто храносмилане

Розанакс – продукти с екстракт от Роза Дамасцена – в полза на доброто храносмилане

Розанакс – продукти с екстракт от Роза Дамасцена – в полза на доброто храносмилане - изображение

Българската роза е една от гордостите ни, цвете, което  е световно известно с аромата си. Все още малко хора знаят, че розовото масло притежава и редица лечебни свойства, свързани с подобряване работата на храносмилателната система, предпазване от инфекции и вируси, подкрепа на имунитета. Не е за подценяване и силния релаксивен ефект при хроничен стрес и преумора.

Комбинацията от  терпени, гликозиди, флавоноиди и антоцианини в розовото масло и вода са със силно изразен благотворен ефект при  гастроинтестинален дискомфорт – факт, който всички от Розовата долина знаят и използват, за да облекчат стомашни проблеми с природни продукти.


С какво са известни в народната медицина чистите екстракти на българската роза?

  •  Помагат на храносмилането

Едно от най-важните свойства на екстрактите от роза е благоприятното им действие върху храносмилателната система. Често те се приемат като слабително средство, действат против подуване на стомаха, разстроен корем или запек. Всички са чували за свойствата на сладкото от рози. Чистата розовата вода има свойството да подпомага работата на храносмилателната система, като успокоява стомаха, подобрява метаболизма и в същото време, спомага за загубата на калории. През лятото приемането на розова вода балансира топлината на целия организъм.

  • Действат като антиоксидант

Подпомагайки отделителната система, при подходящ диетичен режим, екстрактите от роза спомагат за детоксикацията на организма. Те са особено подходящи при систематично нездравословно хранене и бавен метаболизъм .

  • Антивирусни свойства

Инхалации с розово масло или розова вода водят до облекчаване на възпалението на гърлото. Те действат като бронходилататор, успокоявайки дихателната система, помагат при хрема и главоболие.

  • Намаляват кръвната захар      

Розовата вода се препоръчва като едно от алтернативните средства за регулация на нивата на кръвната захар. Доказано е, че тя действа при хора с метаболитен синдром, като регулира теглото им и по естествен начин спомага за контрол на оплакванията им.

  • Ароматизират и освежават

Розовата вода спомага за освежаване и има силен аромо-терапевтичен ефект.

Фирма Роуз Медика създава натурални формули с етерични масла от роза за поддържане на балансиран и здравословен начин на живот. Продуктовата линия Розанакс цели да предложи природни решения за подпомагане на нормалната функция на гастроинтестиналния тракт.  Компанията разчита на етерични масла с високо качество, произведени от култури, отглеждани в екологично-чисти райони. Розанакс Гастро Тоник е пречистена розова вода , която можете да използвате за пречистване на стомаха, при лениви черва и проблеми с перисталтиката.

Розанакс Гастро Сироп има облекчаващ ефект при язва, гастрит, както и при общ дискомфорт в стомаха.  Природният продукт може да се използва след антибиотично лечение,  при гастроинтестинален дискомфорт, за да облекчи страданията и да регулира дейността на червата.

Продуктите Розанакс могат да се прилага в комбинация с назначено лечение -  при язви, гастрити, подуване и спазми на корем и чревен тракт, както и при самостоятелен/профилактичен прием.

3.7, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ПРЕЗЕНТАЦИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ПРЕЗЕНТАЦИЯТА