Начало Здравна медиа Научни презентации Хиалуроновата киселина - какво знаем със сигурност

Хиалуроновата киселина - какво знаем със сигурност

Хиалуроновата киселина - какво знаем със сигурност - изображение

За хиалуроновата киселина знаем със сигурност: че е задължителна, когато говорим за красота, че е подходяща за устни, за лице и какво ли още не, че може да се мажете с нея, да се инжектирате и да я приемате перорално и най-вече, че отбор маркетингови специалисти от различни компании работят денонощно, за да ви накарат да си купите точно техния продукт съдържащ хиалуронова киселина.

Но това не са факти. Поне не такива, които да ви информират и да ви дадат реално знание.

Реалните факти са следните:

  • Хиалуроновата киселина представлява мукополизахариди (глюкозамингликани), синтезирани от всички живи организми, с изключение на водораслите. Тя изгражда междуклетъчното вещество при бозайниците и може да бъде намерена в множество от човешките органи и тъкани – кожа, клапите на сърцето, стъкловидното тяло на окото, ставния хрущял и синовиалната течност, както в съеденителната, епителна и нервна тъкан.

  • Една трета от собствения ни запас обаче всеки ден се износва и се нуждае от регенерация. Това е и причината така живо да се интересуваме от начините да попълним дефицитите си на хиалуронова киселина. Освен за красива кожа, хиалуроновата киселина се препоръчва и при проблеми с хрущялна тъкан и стави.

  • Има редица прочувания, които реално доказват ползите от пероралния прием на хилуронова киселина. Ще ви разкажем малко по-подробно за две от тях:

При първото проучване учени докладват, че оралният прием на хиалуронова киселина подобрява хидратацията на кожата. Приетата през устата хиалуронова киселина се усвоява от организма и част от нея се транспортира до кожата. Подпомага се третирането на суха кожа. В изводите на съответния труд пише, че приемът на хиалуронова киселина може да подпомогне кожата в защитата й срещу различни външни и вътрешни фактори, които намаляват съдържанието на вода - стареене, слънчева радиация, тютюнопушене и замърсяване и др. *

При второто проучване е изследвана група на възраст от 22 до 59 год., при които има оформена бръчка тип "пачи крак" около очите. Участници приемали хиалуронова киселина през устата в продължение на 3 месеца и бръчките намалели по размер и дълбочина , а кожата увеличила хидратацията си. **

Като общ извод, учените се обединяват около следното: най-добрият начин организмът ви да усвои хиалуроновата киселина е, ако тя бъде приемана под различна форма. Т.е. дори да смятате, че последната козметична процедура, на която сте се подложили е максималното, което сте могли да направите за кожата си или пък, че ползвате възможно най-новия хидратиращ крем, то със сигурност за по-пълен ефект ще трябва да приемете хиалуронова киселина и перорално.

Един от продуктите, които ние бихме ви препоръчали, гарантиращ немско качество на достъпна цена е Допелхерц систем Хиалурон!

Продукт с високо съдържание на хиалуронова киселина и с добавени витамини за още по-сияйна кожа!

Какво е хиалурононата киселина?

 *Kawada C. et al. Ingested hyaluronan moisturizes dry skin Nutrition Journal 2014; 13; 70

doi: 10.1186/1475-2891-13-70

  **Mariko Oe et al. Oral hyaluronan relieves wrinkles: a double-blinded, placebo-controlled study over a 12-week period Clinical Cosmetic and Investigational Dermatology 2017; 10: 267–273.

 doi:  10.2147/CCID.S141845

Публикация с рекламно-информационен характер, предоставена от екипа на Куайзер Фарма - България.


 

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ПРЕЗЕНТАЦИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ПРЕЗЕНТАЦИЯТА

ПРЕЗЕНТАЦИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Презентации