Начало Здравна медиа Научни презентации Черният кимион и ползите му за детския имунитет

Черният кимион и ползите му за детския имунитет

Черният кимион и ползите му за детския имунитет - изображение

 Детският имунитет е деликатна тема, и ако трябва да бъдем честни пред себе си, ще признаем, че понякога да се разболееш е част от „длъжностната характеристика“ на всяко дете.

Този неприятен факт, разбира се, не трябва да притеснява родителите, защото специалистите са на мнение, че от 6 до 9 настинки или вирусни инфекции на година са напълно нормални.

Причината – всички идваме на този свят с неопитна имунна система и отнема не малко време, за да може тя да се изгради. Изграждането й обаче зависи именно от тези преболедувания и борбата на детския организъм със серия от вируси, бактерии и други организми.

Но има ли здравословни навици и тайни съставки, които могат да подсилят все още крехката имунна система на децата?

В общи линии отговорът е – да! Има няколко малки трика, които могат да засилят имунитета на вашето дете и една съставка, която е чиста природна панацея!

Това био чудо е черният кимион. Безбройните му полезни свойства са добре познати в исторически план. Твърди се, че масло от него е открито в гробницата древноегипетския фараон Тутанкамон. За лечебните му свойства се пише, както в Библията, така и в Корана.

Това древно чудо е преоткрито от учените през 60-те години на миналия век, когато редица нови проучвания доказват „магическите“ свойства на черния кимион.  Богат на витамини, микроелементи и полиненаситени мастни киселини, той подкрепя имунитета, особено през периоди на боледуване и възстановяване.

Единствено в комбинацията на  Допелхерц® Имуно за ДЕЦА ще откриете висока доза МАСЛО ОТ ЧЕРЕН КИМИОН, за да бъдете сигурни, че вашето дете е получило силна подкрепа за крехкия си имунитет.

Освен масло от черен кимион, във всяка опаковка Допелхерц® Имуно за ДЕЦА  ще откриете:

  • витамини А,С, D и цинк, които допринасят за нормалната функция на имунната система
  • витамин D, който допринася за поддържането на нормалното състояние на костите и зъбите, особено важно при децата.
  • витамин С , който допринася за образуването на колаген, за нормалната функция на зъбите
  • цинк и витамин А, които подпомагат нормалното зрение, както и състоянието на кожата

Тези съставки са важни за подрастващия организъм, при който нуждите от правилното снабдяване с хранителни вещества винаги са по-големи.  Освен включването на Допелхерц® Имуно за ДЕЦА в ежедневния режим на детето си има и още няколко малки хитрини, които могат да засилят имунитета му:

Сервирайте на детето си повече плодове и зеленчуци.

Опитайте се да научите вашето дете да хапва плодове и зеленчуци на всяко хапване. Нека купичка с ягоди или диня е идеята ви за десерт, а не сладко изделие. Сервирайте по атрактивен начин плодовете и зеленчуците, оформяйте интересни формички с тях, за да предизвикате интереса на своя малчуган.

Увеличете времето за сън.

Според проучвания по-продължителния сън при хората, действа положително на тяхната продуктивност и увеличава производството на т.нар. „килър клетки“, които отговарят за имунитета. Същото важи и за децата – увеличете съня им, за да подобрите имунитета.

Кърмете бебето си.

Това е точка, по която има изписани стотици материали и всичките твърдят следното – няма по-добра храна, спомагаща имунитета на детето от майчината кърма.

Спортувайте семейно.

Спортът е здраве, това клише е познато на всички. Но навикът за спорт, се възпитава от ранна детска възраст, така че спортувайте с вашия малчуган.

Следете за хигиената на детето си.

Да, говорим за миенето на ръцете! Това е задължителна част от ежедневния тоалет. Ръце и зъби.

И преди всичко помнете, че профилактиката днес струва по-малко от лечението утре! Това е и основната философия на Допелхерц®, която е заложена във всеки един от продуктите на марката!

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ПРЕЗЕНТАЦИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ПРЕЗЕНТАЦИЯТА

ПРЕЗЕНТАЦИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Презентации