0 продукта

Научни публикации

Розацея

Розацея

от дата: 20-06-2011 г.

Розацеята е специфично кожно заболяване. Предполага се, че причина за него са анаеробните микроорганизми.

Потвърждение на това предположение е, че вътрешното и външно прилагане на метродиназол води до ефективно повлияване на заболяването. Обикновено обхваща откритие части на тялото. Най-потърпевши са носа и бузите около него. Появяват се червени петна, кожата е опъната, с чувство на топлина. Понякога се наблюдава лек сърбеж. Налице е изразен кожен дискомфорт. Диагнозата е единствено от компетенцията на дерматолог. Сутрин се прилага мехлем, съдържащ клотримазол, обогатен с метронидазол. Нанася се на тънък слой с чиста ръка на кожно променените участъци. Вечер същите тези участъци се третират с цинково масло. Тънкият слой масло пребивава 1-2 часа в зависимост от интензитета на червените петна. След това участъкът, намазан с маслото, се измива с хладка вода и бебешки сапун. Върху измитите участъци се поставя компрес със студен извлек от лайка.

Още по-добре действат кубчета лед от лайковия разтвор. При по-лека форма на розацея вместо мехлем с клотримазол може да се включи латикорт крем. При активна форма на розацея вътрешно се прилагат метронидазол по схема и неорозал таблетки. След отзвучаване на клиничните признаци профилактично се добавя мехлема метроруборил. При интензивно слънчево греене розацеята отново може да се активизира. Ето защо фотозащитно се използва мехлем с голяма поглъщателна способност на ултравиолетовия слънчев спектър.

Така розацеята е под контрол и по-рядко се обостря. Пациентите с розацея трябва да избягват всякаква козметика. Последната често алергизира кожата и провокира заболяването. Розацейните участъци се почистват с чиста вода и бебешки сапун или с аква руборил.

За www.framar.bg от: Вестник "Зов за истина", гр. Враца

Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 3.1, 29 Гласа
Сподели в Facebook
Коментирай във Facebook

!. forum.framar.bg

Споделете вашето мнение, задайте въпрос или отворете дискусия за "Розацея" във форума.

?. www.framar.bg:

Коментирайте "Розацея"

Близки по темата: Розацея

Колко редовно посещавате сайта www.framar.bg?

Това ми е първото посещение в сайта.
Влизам едва отскоро.
Влизам редовно, няколко пъти седмично.
Влизам редовно, няколко пъти месечно.
Влизам всеки ден.
Влизам когато имам нужда.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.