0 продукта

Научни публикации

Розацея

Розацея

от дата: 20-06-2011 г.

Розацеята е специфично кожно заболяване. Предполага се, че причина за него са анаеробните микроорганизми.

Потвърждение на това предположение е, че вътрешното и външно прилагане на метродиназол води до ефективно повлияване на заболяването. Обикновено обхваща откритие части на тялото. Най-потърпевши са носа и бузите около него. Появяват се червени петна, кожата е опъната, с чувство на топлина. Понякога се наблюдава лек сърбеж. Налице е изразен кожен дискомфорт. Диагнозата е единствено от компетенцията на дерматолог. Сутрин се прилага мехлем, съдържащ клотримазол, обогатен с метронидазол. Нанася се на тънък слой с чиста ръка на кожно променените участъци. Вечер същите тези участъци се третират с цинково масло. Тънкият слой масло пребивава 1-2 часа в зависимост от интензитета на червените петна. След това участъкът, намазан с маслото, се измива с хладка вода и бебешки сапун. Върху измитите участъци се поставя компрес със студен извлек от лайка.

Още по-добре действат кубчета лед от лайковия разтвор. При по-лека форма на розацея вместо мехлем с клотримазол може да се включи латикорт крем. При активна форма на розацея вътрешно се прилагат метронидазол по схема и неорозал таблетки. След отзвучаване на клиничните признаци профилактично се добавя мехлема метроруборил. При интензивно слънчево греене розацеята отново може да се активизира. Ето защо фотозащитно се използва мехлем с голяма поглъщателна способност на ултравиолетовия слънчев спектър.

Така розацеята е под контрол и по-рядко се обостря. Пациентите с розацея трябва да избягват всякаква козметика. Последната често алергизира кожата и провокира заболяването. Розацейните участъци се почистват с чиста вода и бебешки сапун или с аква руборил.

За www.framar.bg от: Вестник "Зов за истина", гр. Враца

Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 3.1, 29 Гласа
Сподели в Facebook
Коментирай във Facebook

!. forum.framar.bg

Споделете вашето мнение, задайте въпрос или отворете дискусия за "Розацея" във форума.

?. www.framar.bg:

Коментирайте "Розацея"

Близки по темата: Розацея

Случвало ли ви се е да ви откажат лекарство, ако нямате рецепта за него?

Фармацевтите винаги ми отказват дадено лекарство, ако нямам рецепта за него.
Фармацевтите отказват, но променят решението си, ако съм редовен клиент или много им се помоля.
Някъде искат, другаде не искат рецепта, въпрос на фирмена политика.
Никога не съм имал проблем с получаването на лекарства, рецептата е само формалност.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.