Зехтинът влияе на гените

Зехтинът влияе на гените - изображение
Испански учени откриха, че фенолните съставки в зехтина намаляват възпалителните процеси. Те наблюдавали активността на над 15 хиляди гени в кръвните клетки след редовна консумация на храни, обилно подправени със зехтин. Резултатите показали, че 79 гена били "изключени", а 19 други били активирани. Много от тези гени са свързани със затлъстяването, натрупването на мазнини, диабет и сърдечни заболявания. Блокираните от зехтина гени биха могли да развият възпалителни процеси, придружени с метаболитен синдром. Медиците смятат, че зехтинът благодарение на своя ефективен молекулярен състав може да предотвратява развитието на много хронични заболявания.

Още по темата:

3.4, 8 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноБотаникаЗдравни съветиЛайфстайлИсторияМедицински изследванияЛеченияНормативни актовеЗаведенияТестовеОрганизацииНовиниАлтернативна медицинаДиетиЗдравни проблемиСпортХранене при...Храни и ястияСпециалистиРецептиСъставкиКлинични пътеки