Начало Здравна медиа Любопитно Интимно Честата консумация на алкохол може да причини еректилна дисфункция при мъжете

Честата консумация на алкохол може да причини еректилна дисфункция при мъжете

Честата консумация на алкохол може да причини еректилна дисфункция при мъжете - изображение

Честата консумация на алкохол може да стане причина за еректилна дисфункция при мъжете, предупреждава д-р Адам Саймън от сайта за онлайн лекарски консултации Push doctor.

Макар за еректилната дисфункция да са отговорни множество фактори, не трябва да се пренебрегва и въздействието на големите количества алкохол върху мъжката полова система.

В много случаи импотентността се дължи на стесняването на кръвоносните съдове, които оросяват пениса. Те обикновено се разширяват при ерекция и се стесняват след половия акт. Но твърде голямото количество алкохол може да промени този механизъм и като следствие ерекцията да не може да се задържи дълго време.

"Съветвам мъжете да не надвишават препоръчаните от здравните власти 14 алкохолни единици в седмицата – това се равнява на около шест чаши вино или шест халби бира", предупреждава специалистът.

Алкохолът оказва и отрицателно влияние върху броя на жизнеспособните сперматозоиди, като ги прави по-малко ефикасни. Според статистиката половината мъже на възраст между 40 и 70 години страдат от еректилна дисфункция.

Снимка: diaforetiko.gr

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХранене при...Здравни проблемиЛюбопитноБотаникаИсторияНовиниАлтернативна медицинаТестовеЗдравни съвети