0 продукта

Любопитно

Бразилски орех бори излишните килограми

Бразилски орех бори излишните килограми - изображение

от дата: 15-09-2011 г.

  Бразилският орех съдържа големи количества селен и това го прави изключително полезен за здравето. Селенът е незаменим антиоксидант, който запазва младостта, противодейства на вредното въздействие на свободните радикали, които са главните виновници за състаряването на кожата.

  Бразилският орех съдържа и много протеини и фибри. Те от своя страна помагат за контролирането на чувството на глад и така диетата става по-ефикасна. Контролирането на глада е от съществено значение за свалянето на излишните килограми.

  Всички знаем колко са важни омега мастните киселини, а в бразилския орех те са в изобилие. Той съдържа омега-6 мастни киселини, които намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания. Освен това, бразилският орех намалява лошия холестерол и така ви предпазва от инфаркт и инсулт.

  Естествено, не трябва да се прекалява с бразилския орех, тъй като консумацията на големи количества селен и натрупването им в организма може да бъде опасно. Селенът, когато е в големи дози, може да предизвика умора, главоболие, нередовен стомах и раздразнителност. А дори може да не разберете на какво се дължат неприятните симптоми, ако не познавате въздействието на селена върху организма. За дамите се препоръчва приемането на 55 микрограма дневно, което може да си набавите от шепа бразилски орехи.

За www.framar.bg от: Прекрасна.бг - за съвременната и модерна жена

Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 3.4, 22 Гласа
Сподели в Facebook
Коментирай във Facebook

!. forum.framar.bg

По темата във форума. Включете се в дискусията сега!

1. Dr Albena Georgieva:

Коремен тип затлъстяване или т.нар.висцерален тип, имаме при измерена обиколка на талията през пъпа при мъже над 94 см, а при жените над 80 см, дори и при леко увеличение на наднорменото тегло. Този тип затлъстяване е с висок риск за развитие на атероскле...

2. Ivaylo:

Бирено коремче? ...

3. valiart:

Мнооого воля, много лишения и натоварвания трябват, за да си имаме онова плоско, хубаво коремче. Хем знаем, че ще си докараме повечето сантиметри и ще е трудно да възврнем добрата форма и пак продължаваме да си похапваме и да не правим нищо по въпроса. Аз...

4. qproin:

Лесно е да се напише как става, ама връщането на плосък корем е едно от най-трудните неща....за мен вече дори мисля непосилни....

5. Пума:

Трудно е , но не и непостижимо!...

?. www.framar.bg:

Коментирайте "Бразилски орех бори излишните килограми"

Кърменето на обществени места – естествено, допустимо или неприемливо?

Майката има право да кърми детето си независимо от възрастта му когато и където пожелае, без разголването й да се отъждествява с форма на ексхибиционизъм. Собствениците на търговския комплекс следва да бъдат осъдени и да платят обезщетение.
Кърменето на обществени места не подлежи на коментар, когато майката се стреми да запази интимността на този акт встрани от чуждите погледи като наметне себе си и бебето с шал. Искът на БХК не следва да бъде удовлетворен.
Кърменето на бебето и детето извън дома е редно да се практикува в уединението на специални помещения, предназначени за хранене и преобличане. Майката основателно е била помолена да преустанови храненето на детето си, щом не желае да завоалира процеса.
Не само тютюнопушенето, но и кърменето на обществена места трябва да бъде забранено.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.