Най-малко опасни канцерогени се съдържат в хотдога

Беконът, пилето на грил и най-вече пилешката кожа съдържат най-много съединения, които водят до рак.
Лекарите са анализирали състава на готовите за консумация месни продукти, за да определят нивото в тях на хетероциклични амини или вещества под наименованието HCAs. Това са канцерогенни съединения, които се съдържат в пърженото месо и други продукти, приготвени на висока температура.
Хората, които консумират голямо количество месни продукти с HCAs, са застрашени от рак на стомаха, дебелото черво и млечните жлези. Готовите за консумация месни продукти, включително птичето месо или продукти, които изискват допълнително приготвяне, са богати на вредни съединения.
Добрата новина за любителите на месото е, че най-малко опасни канцерогени се съдържат в хотдога, докато беконът и пилето на грил съдържат всичките пет опасни типа HCAs.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Цитонамазка (ПАП-тест) и течно-базирана цитология
- Важни изводи от най-голямата конференция за рака в Чикаго
- Имунотерапия предпазва пациенти с рак на главата и шията от метастази и рецидив
- T-клетъчна имунотерапия удължава с 40% живота на пациенти с рак
- Лекува ли витамин В17 рак?
- Хирургично отстраняване на лимфни възли
- Теснолистна върбовка, Иван чай, Огнена трева
- Хирургично отстраняване на матката (Хистеректомия)
- Как гладът убива рака
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
Коментари към Най-малко опасни канцерогени се съдържат в хотдога