Начало Здравна медиа Анкети Общество Трябва ли да бъдат убивани кучета, отнели човешки живот?

Трябва ли да бъдат убивани кучета, отнели човешки живот?

Трябва ли да бъдат убивани кучета, отнели човешки живот?

Почти всички сме имали куче или сме общували с кучето на наш роднина, приятел или на съсед. Кучетата са едни от най-разпространите домашни любимци и се радват на нашата любов и грижи. В огромното разнообразие от породи обаче има и такива, които са известни с агресивното си поведение и за тяхното отглеждане има специални правила.

Пак станахме свидетели на поредния инцидент, довел до смърт - агресивно животно нападна и уби малко дете. Ключовата дума тук може да бъде „поредният“... Не се ли случват прекалено често подобни инциденти? Чия е вината за поведението му – на питбула или на неговия стопанин? Кучетата по природа ли са агресивни или в такива ги превръщат техните стопани? Безразлични ли сме, когато трагедията не се е случила на нас? Можем ли да направим нещо, за да предотвратим бъдеща смърт? Въпросите, предизвикани от нещастието на едно семейство, са много и ни карат да се замислим за ценните за нас неща – човешкият живот и неговото съхранение са над всичко. Така ли е наистина?

Затова днес ви питаме как да постъпим с кучето, отнело живота на дете? Трябва ли да го убием? Или то може да бъде превъзпитано? От позицията си на връх в хранителната верига имаме ли право да убиваме тези под нас? 

 

Над анкетата работи: Ани Иванова

Източник на снимката: eyethunews.co.za

ГЛАСУВАНЕ

РЕЗУЛТАТИ

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ АНКЕТАТА

АНКЕТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЗдравни съветиНовиниТестовеВидеоСоциални грижиЛюбопитноЛайфстайлСнимкиИнтервютаАнкетиИсторияСпортПроизводителиАлт. медицина