Начало Здравна медиа Видео Научни Как във физиологична среда се прави резекция на уголемена простата

Как във физиологична среда се прави резекция на уголемена простата

Как във физиологична среда се прави резекция на уголемена простата - изображение

Лечението на уголемена простата в болница "Тракия" се извършва с прецизен биполярен плазмен резектор на фирмата "Олимпус" и генератор на високочестотен ток от последно поколение. Процедурата е безболезнена и кратка - до час и половина, като се извъшва с анестезия.

Пациентът постъпва в болницата, оперира се и се изписва на третия ден със свален катетър, посочва д-р Емил Петков. Биполярната резекция има редица предимства. При нея чрез специален електрод с помощта на високочестотен ток се образува плазма на върха на резектора, с който се прониква през пикочния канал и се отстраняват увеличените дялове на простатата. Ефектът е изпаряване на жлезата и освобождаване на пикочните пътища, като се запазва целостта на капсулата. При изпаряването на тъканта плазмата не причинява никаква увреда на околните тъкани, каквато съществува при монополярната резекция.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ВИДЕОТО

КОМЕНТАРИ КЪМ ВИДЕОТО

ВИДЕОТО Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияЗаведенияСпортЗдравни съветиБотаникаЛюбопитноХранене при...Алт. медицинаНовиниЗаболявания (МКБ)ИсторияИнтервютаСнимкиИзследванияСпециалистиЛеченияКлинични пътеки