Начало Здравна медиа Видео Научни Симптоми, методи за изследване и лечение на остеопорозата - проф. д-р Кирил Христозов и д-р Мира Сидерова

Симптоми, методи за изследване и лечение на остеопорозата - проф. д-р Кирил Христозов и д-р Мира Сидерова

Симптоми, методи за изследване и лечение на остеопорозата - проф. д-р Кирил Христозов и д-р Мира Сидерова - изображение

Наричат остеопорозата "тихата епидемия" или "тихия убиец". Според Световната здравна организация, тя  заема 4-то място след сърдечносъдовите заболявания, рака и захарния диабет, като причина за инвалидност и смърт.

Според данни на остеометричните центрове в България, около 600 хиляди жени са с остеопороза. Една част от тях никога не разбират, че са болни. Много от тях достигат до фрактури, които променят за дълго начина им на живот. Какви са симптомите и методите за изследване и лечение – ще разберем от  интервюто на проф. д-р Кирил Христозов и д-р Мира Сидерова, специалисти от УМБАЛ „Света Марина“ – Варна.

MU-Vi.tv е единствената специализирана университетска телевизия в България и е част от Медицински университет – Варна. В програмата са включени разнообразни модули в областта на здравеопазването, профилактиката, диагностиката и лечението на различни заболявания. Български и чужди специалисти говорят за здравословен начин на живот, консервативни и алтернативни методи за лечение, образование, възпитание, спорт и споделяне на добри практики. Можете да видите специализирани лекции, иновативни оперативни методи, практически обучения и др.

Официален Youtube канал

MU-Vi.tv - Твоята здравна енциклопедия

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ВИДЕОТО

КОМЕНТАРИ КЪМ ВИДЕОТО

ВИДЕОТО Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияСпециалистиЗаведенияНовиниЗдравни съветиХранене при...ЛюбопитноЛайфстайлЗдравни проблемиФизиологияСпортИнтервютаОрганизацииБотаникаАлт. медицинаИсторияЛечения