Начало Здравна медиа Здравни новини Болничен шеф се дегизира като бездомник, за да провери как работят лекарите му

Болничен шеф се дегизира като бездомник, за да провери как работят лекарите му

Болничен шеф се дегизира като бездомник, за да провери как работят лекарите му - изображение

Шефът на болницата в Русе д-р Иван Стоянов направи уникален експеримент, с който да провери доколко работещите в повереното му лечебно заведение си вършат работата.

Той се преоблича като бездомник с вехти дрехи и качулка и отива в малките часове на нощта в Спешното. С дръзкия експеримент д-р Стоянов иска да провери дали лекарите са будни и доколко адекватно си вършат задълженията.

След позвъняването, излиза сестрата, която е на дежурство, а той й обяснява, че усеща болки в лявата ръка, главата, изтръпнал крак и учестено дишане (което са симптоми за сърдечен удар). Тя му казва да почака и затваря, без да се появи още близо половин час.

След повторното излизане на сестрата, отново не му е оказана помощ и след 20 минути "просякът" звъни отново, след което се сблъсква с нейното грубо отношение.
Точно тогава той разкрива самоличността си и изключително ядосан си тръгва от лечебното заведение.

След нестандартната му акция е разпоредена проверка в болницата, като се очаква да има наказания и дори уволнения.

Д-р Стоянов зае поста си преди няколко месеца, наследявайки д-р Владин Петров, овободен по искане на здравния министър Петър Москов. Преди това д-р Стоянов е шеф на отделението по патология и общинар.

4.4, 16 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЗаведенияЛайфстайлИсторияПсихологияСнимкиЛюбопитноСпортНормативни актовеОрганизацииИнтервютаКомпании и организацииСоциални грижиЗдравни съветиКлинични пътекиАптекиСпециалистиАнкетиЛеченияОбразованиеСпорт и туризъм