Начало Здравна медиа Здравни новини Българчетата - пети в света по затлъстяване

Българчетата - пети в света по затлъстяване

Българчетата - пети в света по затлъстяване - изображение

Българските деца са пети по затлъстяване в света, като една от основните причини за това е недостатъчната двигателна активност.

Нашите деца прекарват почти цяло денонощие в седмицата пред компютрите. Тези данни обявиха днес от Българската асоциация за изследване на затлъстяването и съпътстващите го заболявания "Акад. Ташо Ташев".

Според специалистите е необходимо превенцията на затлъстяването да започне в най-ранна детска възраст. В противен случай може да се стигне до сериозни заболявания като диабет и сърдечна недостатъчност. Затова е необходима целенасочена политика по здравословен начин на живот могат да бъдат убедени децата, че трябва да спортуват и да се хранят правилно.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛюбопитноЗдравни съветиНовиниЛайфстайлТестовеСнимкиБотаникаЛеченияСоциални грижиОрганизацииИнтервютаДиетиСпортМедицински изследванияЗаболявания (МКБ)Алтернативна медицинаЗдравни проблемиХранене при...ЗаведенияИсторияНормативни актовеАнкетиГеографияПроизводителиХрани и ястияКлинични пътекиСпециалистиПсихологияРецептиОбразование