Начало Здравна медиа Здравни новини Във ВМА вече ще работят с нов магнитно-резонансен томограф

Във ВМА вече ще работят с нов магнитно-резонансен томограф

Във ВМА вече ще работят с нов магнитно-резонансен томограф - изображение

Във ВМА вече ще разполагат със специализирана система за ранна диагностика на карцином на простатата. С новия 1,5 Т апарат магнитно-резонансна томография на Сименс специалистите ще могат да извършват изследвания на жлезата, които дават информация за нейната структура и за евентуални отклонения от нормалната й функция. Томографът модел Magnetom Aera ще позволява на лекарите да имат по-голяма успеваемост в диагностицирането на карцином на простатата още в ранните стадии на заболяването, когато лезиите са малки.

Апаратът ще се прилага и при целотелесни изследвания, като осигурява получаването на висококачествени образи, както и при специализирани изследвания на главен и гръбначен мозък, коремни органи, на опорно-двигателния апарат и др.

Технология в томографа позволява намаляването на времето на изследване с повече от 50% и това ще даде възможност да бъде използван при над 60 пациенти на ден. Опцията QuietSuite, която също е налична, редуцира шума, който обикновено придружава до 99 на сто изследванията. Така комфортът на пациента се повишава, което допринася за намаляване на движението и безпокойството му, които могат да попречат на добрия образ.

Откриването на новата придобивка ще бъде на 4 април във ВМА, поканени са множество високопоставени гости и ще бъде отслужен тържествен водосвет.

Редактор: Ирина Тенева
Източник и снимка: ВМА

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСпециалистиЗаведенияИстория