Начало Здравна медиа Здравни новини В „Аджибадем“ въвеждат нов начин за откриване на рак на простатата

В „Аджибадем“ въвеждат нов начин за откриване на рак на простатата

В „Аджибадем“ въвеждат нов начин за откриване на рак на простатата - изображение

Екипът на Kлиниката по нуклеарна медицина към Онкологичния център на „Аджибадем Сити Клиник“ прилага иновативен метод за откриване на рак на простатата, който спестява скъпоструващи процедури и оптимизира лечението. Хибридната образна диагностика на простатния карцином се осъществява с нов радиофармацевтик, който отговаря на световните стандарти. Изследването е първо не само у нас, но и в Източна Европа.

Познатите начини, по които се поставя диагноза до момента, не са достатъчно прецизни, особено когато туморният маркер е с ниски стойности.

Използването на новия радиофармацевтик 68Ga-PSMA, който комбинират с молекулярната образна диагностика и ПЕТ скенера, дава възможност на лекарите да видят промените в много по-ранен стадий.

Според специалистите крайният резултат от иновацията, която екипът на „Аджибадем“ прилага от началото на месец март 2019 г., е промяна на терапията при 54% от болните и определяне на персонализирано лечение. Други 10%, при които заболяването е в начален стадий, преминават към радикален лечебен режим и биват напълно излекувани.

Новото изследване не само ще помогне на много хора с рак на простатата, но и спестява парите и на пациента, и на лечебното заведение за други скъпоструващи изследвания. 

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: Аджибадем Сити Клиник

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

СпециалистиЗаведения