Начало Здравна медиа Здравни новини В Аджибадем Сити Клиник Кардиологичен център Бургас извършиха за пръв път смяна на митрална клапа по нов метод

В Аджибадем Сити Клиник Кардиологичен център Бургас извършиха за пръв път смяна на митрална клапа по нов метод

В Аджибадем Сити Клиник Кардиологичен център Бургас извършиха за пръв път смяна на митрална клапа по нов метод - изображение

Екип от кардиохирурзи, кардиолози и реаниматори, водени от д-р Самуил Казаков, извърши за първи път в Аджибадем сити Клиник Кардиологичен център Бургас минимално инвазивна процедура на митрална клапа. Специалистите я направиха чрез 3D видеоскопска апаратура върху пациентка на 68-годишна възраст, страдаща от митрална инсуфициенция.

Този метод, приложен при лечение на придобити митрални пороци, е изключително прецизен и щадящ. Дефектът на митралната клапа се коригира през малък 5-6-сантиметров разрез в дясната гръдна половина чрез протезиране или с пластика. Разликата между тази процедура и класическия достъп-стерноктомия е, че при минимално инвазивната техника има по-малко възможни усложнения и възстановяването е много бързо.

Специалистите в бургаската болница въвели системата Аtriclip. Имплантирането на оклудер на ухото на лявото предсърдие намалява драстично риска от исхемичен мозъчен инсулт при оперирани болни с придобити сърдечни заболявания, придружени с предсърдно мъждене. Методът ще бъде комбиниран с видеоасистирана минимално инвазивна торокоскопия и ще се прилага и при пациенти, които не се обхващат от възможностите на съвременната кардиохирургия в момента в нашата страна.

В Кардиохирургичния център на Аджибадем Сити Клиник Бургас ще се прилага и реваскулизация на миокарда изцяло с артериални графтове. Предимството на този вид графтове пред венозните е, че първите остават проходими много повече години след операцията за разлика от венозните байпаси.

Редактор: Ирина Тенева
Източник: 24chasa.bg
Снимка: acibademcityclinic.bg

3.0, 2 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

СпециалистиЗаведения