Начало Здравна медиа Здравни новини В МБАЛ - Бургас ще се работи по пет нови клинични пътеки

В МБАЛ - Бургас ще се работи по пет нови клинични пътеки

В МБАЛ - Бургас ще се работи по пет нови клинични пътеки - изображение

В бургаската болница вече е възможен продължителен престой след инфаркт, инсулт и след тежки операции.

Лечебното заведение е подписало договор с НЗОК по трите нови клинични пътеки за продължително лечение. Те са по десет дни и осигуряват възможност на пациентите, които не могат да се обслужват сами, да получават рехабилитация и лечение, без да плащат за тях. Това съобщиха от болницата.

Пациентите ще могат да остават повече дни в лечебното заведение, след като клиничната пътека за основното им заболяване изтече. Това досега не бе възможно и много от близките на болните се оплакваха, че се налага да ги прибират вкъщи, въпреки че все още имат нужда от лечение.

Новите клинични пътеки ще бъдат изпълнявани от отделенията по кардиология, неврология и хирургичните отделения.

Ако и след приключване на новите пътеки пациентите все още се нуждаят от всекидневно медицинско наблюдение и манипулации, те могат срещу заплащане да използват услугите на Отделението за долекуване и продължително лечение. Това отделение е единственото, което предлага 24-часово комплексно медицинско наблюдение и рехабилитация в Бургаска област.

МБАЛ Бургас вече ще изпълнява и клинични пътеки за ХОББ при възрастни и бронхопневмония.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Клинични пътекиНовиниЗаведенияСпециалистиЛюбопитноХранене при...Социални грижиИсторияЛайфстайлНормативни актовеЗдравни съветиЛеченияПсихологияСнимкиИнтервютаОрганизацииСпорт и туризъмОбразованиеАнкетиГеографияСпортДиетиАптекиЛичностиБотаникаНаправления в медицината