Начало Здравна медиа Здравни новини В Мексико оперираха най-тежкия човек в света (Снимка)

В Мексико оперираха най-тежкия човек в света (Снимка)

В Мексико оперираха най-тежкия човек в света (Снимка) - изображение

В болница в Гуадалахара, Мексико, която приема пациенти с екстремно затлъстяване, бе опериран най-тежкият човек в света.

Андрес Морено е бил преместен в операционната зала със специална носилка, която е проектирана да побере до 500 килограма.

"Целта на операцията бе да бъде намалено теглото на пациента. Морено е пенсиониран полицай, който е прикован на легло и e със сериозни заболявания от няколко години", информират от лечебното заведение и допълват, че Морено страда от рядък вид диабет, поради което е невъзможно да отслабне.

В момента пациентът е със животозастрашаващо тегло -  435 килограма.

Затлъстяването е заболяване, дължащо се на прекомерно натрупване на мастна тъкан в организма. В зависимост от степента на натрупване на мазнини, състоянието се определя като наднормено тегло или като затлъстяване. Заболяването е резултат от нарушен енергиен баланс – сътношението между енергийната стойност на храната и енергоразхода на човек.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛюбопитноТестовеЗдравни съветиСнимкиНовиниБотаникаЛайфстайлЛеченияДиетиИнтервютаАлтернативна медицинаСпортЗаболявания (МКБ)Медицински изследванияОрганизацииХранене при...Здравни проблемиЗаведенияИсторияАнкетиХрани и ястияКлинични пътекиСпециалистиПроизводителиПсихологияНормативни актовеСоциални грижиОбразованиеНаправления в медицината