Начало Здравна медиа Здравни новини Канада ще легализира официално марихуаната през 2018 година

Канада ще легализира официално марихуаната през 2018 година

Канада ще легализира официално марихуаната през 2018 година - изображение

Канада ще легализира марихуаната официално от 1 юли 2018 година. Това планува правителството на Джъстин Трюдо, което ще започне първо гласуване още на 10 април.

С легализирането на марихуаната Канада ще се превърне в първата държава от Г7, която ще позволи изцяло употребата на лекия наркотик на пълнолетни граждани. По този начин премиерът ще изпълни едно от основните си обещания при постъпването на власт през 2015 година.

Правителството обаче гарантира, че употребата на марихуана ще бъде строго регламентирана. За домашно отглеждане ще бъде позволено до 4 растения и 30 грама продукт от тях. Тя ще бъде забранена за малолетни. Предвидени са наказания за нелегален трафик.

Новината има най-голямо значение за големите кампании, които произвеждат канабис в страната с медицински цели от 2001 година.

Легализирането на марихуаната ще ограничи организираната престъпност и употребата и в най-ранна възраст според либералите.

Употребата на марихуана е напълно легална в няколко щата на САЩ и някои други страни. Това обаче винаги е съпровождано със строги законови рамки.

Употребата на канабис с медицински цели се позволява в много страни като Хърватия и Македония. Намира широко приложение при различни заболявания като ревматизъм, множествена склероза, срещу гадене, за повишаване на апетита при пациенти с рак и други.

По статията работи: Велина Неделчевяа
Снимка: DNES.BG Новини

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛайфстайлСнимкиСпортИсторияЛюбопитноПсихологияХрани и ястияБотаника