Начало Здравна медиа Здравни новини Касата ще отпусне по-рано полагащите се лекарства заради празничните дни

Касата ще отпусне по-рано полагащите се лекарства заради празничните дни

Касата ще отпусне по-рано полагащите се лекарства заради празничните дни - изображение

Националната здравноосигурителна каса ще отпусне полагащите се лекарства на здравноосигурените лица по-рано от регламентирания 30 дневен срок. Действието се предприема заради предстоящите празници и почивни дни. Уведомени са договорните партньори на касата, общопрактикуващите лекари, специалистите по конкретния профил на заболяване, както и аптеките, които да отпуснат предписаното.

За следващото предписание в амбулаторния лист на пациента ще се впише датата, до която са достатъчни получените медикаменти след последните две отпускания от аптека.

Срокът, за който са достатъчни количествата, отпуснати по предходното и извънредното предписание, също се отразява в амбулаторния лист на пациента. Точната дата за следващо предписание на лекарства се записва и в новата рецептурна бланка, и в амбулаторния лист на пациента.

По статията работи: Велина Неделчева
Източник: nhif.bg
Снимка: insidernews.info

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниНормативни актовеСоциални грижиАнкетиТестовеЛюбопитноСнимкиЗдравни съветиСпециалистиПроизводителиИсторияОрганизацииЛеченияАптекиЛайфстайлРецептиКлинични пътекиОткритияНаправления в медицинатаГеография