Начало Здравна медиа Здравни новини Коментар на 6nine.net: Не, ваксините не са 2000% по-токсични от допустимото…

Коментар на 6nine.net: Не, ваксините не са 2000% по-токсични от допустимото…

Коментар на 6nine.net: Не, ваксините не са 2000% по-токсични от допустимото… - изображение

Публикуваме без корекции една статия, която излезе във връзка с шокиращите коментари на д-р Дечо Дечев, касаещи токсичността на турските ваксини:

"За пореден път сме в навечерието на избори, а ние сме заложници на своите нови кандидати за политици. Борбата кой да придърпа по-голяма част от държавните блага към себе си е жестока. За постигане на заветната цел ограничения няма, етиката е мръсна дума, а истината е просто пренебрегвана. Иронията е, че неспазващите елементарна етика се опитват да ни убедят, че именно те ще са защитници на правата ни, ще се стремят истината да се появи наяве…

Тази сутрин (15.02.17) в ефира на bTV бе изречена една изключително опасна лъжа – ваксините, които се прилагат върху децата ни са “2000% по-токсични” (Източник 5). Това недоказано твърдение бе изречено от новия директор на  Университетска болница “Св. Иван Рилски” – д-р Дечо Дечев. Причината за изричане на подобна лъжа (след малко ще разберете защо е лъжа) е повече от ясна – елементарен (но най-вероятно успешен) опит една политическа сила да създаде паника и истерия в населението, за да насочи гнева към конкурентна (бивша управляваща) политическа сила, за да на намали броя хора, които биха гласували за нея. Неетично използване на страх (без реална аргументация), за да се урони имиджа на конкурент.

Лъжата?

Д-р Дечев твърди, че един от двата вида “турски ваксини” са “2000% по-токсични” от максимално допустимото съдържание на живак. Според него именно живакът е отровата, която умишлено е влагана във ваксините.  Но във ваксините не се влага живак, а консервант, който съдържа в структурата си живачни атоми – тиомерсал.

Става дума за двете ваксини Пентаксим и Еувакс. Трябва да се подчертае, че първият препарат не съдържа тиомерсал (Източник 1). Еувакс обаче съдържа 0.01% от 0.5 милилиторова доза тиомерсал, което е равно на 0,05 µg (МИКРОграма ) (Източник 2). Максимално допустимите дози от тиомерсал варират между 0.7 до 3.3 µg (пъти над допустимото) на килограм телесно тегло (3).  Едно 3 килограмово дете не може да бъде инжектирано с повече от 9.9 µg  тиомерсал. За сравнение д-р Дечев твърди, че във въпросната ваксина има с 2000% повече от въпросното вещество – 20 х 3.3 µg  - 66 µg. Това количество би било налично в над 1000 дози от ваксината.

Притеснително е и следното твърдение на директора на болницата:

    „Там има два вида т.нар. турски ваксини – едната, сто хиляди бройки, която е използвана изцяло от български деца на възраст от 0-1 година. Тя е използвана, вече е изконсумирана. Понякога знаете, че изваждането на истината може да доведе много повече вреди, отколкото нейното премълчаване. Затова за тази ваксина аз няма да приказвам, тъй като тя е използвана” (Източник 4).  

Зрителят на това интервю би останал с впечатлението, че върху децата е приложен препарат с опасно съдържание, но понеже вече е използван напълно, няма смисъл да правим каквото и да е, за да подсигурим тяхната безопасност. Ако съдържанието на използваните ваксини наистина е опасно, то веднага Министерството на здравеопазването трябва да се задейства и да започне да следи здравословното състояние на всяко едно от хилядите ваксинирани деца – превенция. Но или всъщност опасност не е налична и лекарят лъже, или здравните органи просто не се интересуват от надвисналата опасност.

Отново стигаме до известния казус – къде свършва свободата на словото и кога носим отговорност за изреченото, особено в национален ефир. Настоящият министър на здравеопазването (д-р Илко Семерджиев) трябва задължително да подведе под отговорност бившия здравен министър (д-р Петър Москов) за внасяне на ваксини “2000% по-токсични”, но ако това се окаже клевета някой трябва да понесе своята отговорност…

Тъжно е, че за пореден път политиците се опитват да печелят гласове не с идеи, а с всяване на страх и лъжи…

Уточнение: Нямам симпатии към бившото правителство. Смятам, че то допусна много грешки и особено г-жа Кунева, която съсипа образователната система, а некомпетентните и действия могат да доведат до ограничаване достъпа до огромен финансов ресурс.

Използвани източници:

1) http://drug.fda.moph.go.th/zone_search/files/2C_22_47_N.pdf

2) http://www.who.int/immunization_standards/vaccine_quality/69_hepb.pdf

3) http://www.ncirs.edu.au/assets/provider_resources/fact-sheets/thiomersal-fact-sheet.pdf

4) https://dariknews.bg/novini/bylgariia/sprenite-turski-vaksini-bili-2000-po-toksichni-ot-dopustimoto-2003590

5) https://dariknews.bg/novini/bylgariia/sprenite-turski-vaksini-bili-2000-po-toksichni-ot-dopustimoto-2003590"

Източник: http://6nine.net/2017/02/15/%D0%BD%D0%B5-%D0%B2%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B5-%D1%81%D0%B0-2000-%D0%BF%D0%BE-%D1%82%D0%BE%D0%BA%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D0%B4%D0%BE%D0%BF%D1%83/


5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниАнкетиИсторияСоциални грижиСнимкиЛюбопитноЛеченияЗдравни съветиАлтернативна медицинаТестовеЛайфстайл