Начало Здравна медиа Здравни новини Лекари от Южна Америка в операционната на столичната Хил клиник

Лекари от Южна Америка в операционната на столичната Хил клиник

Лекари от Южна Америка в операционната на столичната Хил клиник - изображение

За екипа на Хил клиник е чест да посрещне популярния в Колумбия уролог д-р Рафаел Кастеланос, ръководител на отделението по урология в една от най-големите болници в Меделин (clinica "Medellin", Universidad Ces), уругвайския уролог д-р Ернике Кардозо, младия и обещаващ специалист д-р Виктор Риоз (в момента уролог във френската CLINIQUE SAINT AUGUSTIN) и професора в Университета в Меделин д-р Давид Руиз (Universidad Ces). Обичайно всеки месец оперативните сесии, водени от д-р Фернандо Санча в клиниката ни, се наблюдват от лекари, които имат интереси в лазерната урология и които идват, за да почерпят опит.

Като метод лазерната енуклеация няма аналог в безкръвното отстраняване на доброкачествено увеличена простата, а д-р Санча е безспорно най-добрият уролог в света, практикуващ метода. Почти пълната липса на кръвозагуба при Зеления лазер съкращава значително времето за операция и анестезия, тъй като не се губи време за коагулация на кървящите съдове, както при класическата простатна хирургия. Процедурата е щадяща за мъжа, а симптомите, които увеличената простата причинява, веднага отшумяват.

"Впечатлен съм не само от техниката, която д-р Санча владее в съвършенство, но и от отличната работа на целия екип. Освен брилянтени като медицински умения, специалистите в Хил клиник са сработени, всеки е на мястото си, работят в пълен синхрон. В операционната нещата вървят с прецизност и бързина, която не съм наблюдавал другаде", разказва проф. Руиз пред камерата на български тв екип.

"Вярвам, че лазерната енуклеация е най-добрият за пациентите с аденом на простатата метод. Всеки мъж заслужава да получи оптимално най-доброто за здравето си, а Зеленият лазер е много смислена апаратура, която гарантира безкръвност и много добър краен резултат", споделя д-р Кародзо.

Източник: Хил клиник

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниИнтервютаСпециалисти