Начало Здравна медиа Здравни новини Лекарският съюз осъди насилието над медицински лица

Лекарският съюз осъди насилието над медицински лица

Лекарският съюз осъди насилието над медицински лица - изображение

БЛС разпространи своя позиция, в която остро осъжда поредното нападение над медицински лица. Ето и пълния текст, подписан от председателя на съсловната организация д-р Иван Маджаров.

Българският лекарски съюз изразява безпрекословната си подкрепа както към д-р Сибила Маринова, нейния екип и всички медици, работещи в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ - Велико Търнова, така и към Наталия Армянова - фелдшер в Спешна помощ - Горна Оряховица.

Съсловната организация осъжда всяка форма на физическа и вербална агресия над медицински лица.

Случилото се с фелдшер Армянова и с д-р Маринова и нейния екип е поредната проява на осъдително и неприемливо отношение към представители на лекарското съсловие. Недопустимо е медиците да стават заложници на собственото си призвание и докато се борят да спасят поредния човешки живот, да бъдат принуждавани да защитават своя собствен.

Важно е да бъде създаден работещ механизъм, който да защити лекарите на работното им място, за да може спокойно да изпълняват задълженията си. Необходими са цялостни действия към превенция на агресията в лечебните заведения, защото там не е мястото за саморазправа и насилие.

Българският лекарския съюз е готов да предприеме всички възможни действия в тази посока и ще направи всичко по силите си, за да се увери, че законовият интрументариум ще сложи край на това грубо и неоправдано отношение към всички медицински лица.

Всеки от нас трябва да осъзнае жертвогoтовността на представителите на медицинското съсловие и да уважава ежедневните грижи, които те полагат за пациентите, трудейки се неуморно и изпълнявайки задълженията си професионално, дори и в трудните условия на работа, в които са поставени.

БЛС апелира към всички да бъдем по-човечни един към друг и да оценяваме труда на ближния!
С уважение,

Д-р Иван Маджаров, председател на УС на БЛС

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: blsbg.com

 

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

АнкетиНовиниНормативни актове