Начало Здравна медиа Здравни новини Плевенската УМБАЛ осъществи първия телемост с Китай и показа операция на живо

Плевенската УМБАЛ осъществи първия телемост с Китай и показа операция на живо

Плевенската УМБАЛ осъществи първия телемост с Китай и показа операция на живо - изображение

ХАЙФУ- центърът на плевенската университетска болница „Св. Марина“ осъществи едночасов телемост с Чонгкингския международен експо център в Китай, където от 23 до 25 август се провежда Smart China Expo.

Изложението включва разнообразни събития, конференции, конкурси и изложби и бива определяно като професионална проява от най-висок световен стандарт. По време на него се представят авангардни технологии, иновации и дискусии за смарт индустриите.

По време на едночасовата връзка в Китай проследиха на живо ХАЙФУ хирургия. Чрез неинвазивно термично изгаряне беше унищожен миомен възел с големина от 3 см.

Връзката е осъществена чрез специален софтуер, който се използва за първи път. От началото до края качеството на звука и картината са отлични.

Ръководителят на екипа доц. д-р Добромир Димитров представи пред международната аудитория накратко страната ни, Плевен и Медицинския университет и УМБАЛ „Св. Марина“. Веднага след това започна и самата ХАЙФУ операция.

По време на нея пациентката е в постоянен контакт както с екипа, така и с наблюдаващите в Китай. Лекарите обясняват, че това става, защото количеството на упойката е твърде малко. Лечението продължава 45 минути, а енергията, използвана за него е 250 W. В ранния следобед жената е изписана.

Единствените, които са поканени за участие в изложението да демонстрират на живо ХАЙФУ хирургия от Европа към Китай, са плевенският ХАЙФУ център и испанският в Барселона.

Откритият през 2012 г. център в плевенската „Св. Марина“ е единственият в Източна Европа за лечение тумори чрез високоинтензивен фокусиран ултразвук (HIFU). Определят ХАЙФУ като хирургията без скалпел на 21 век.

Тук е мястото да припомним, че на първия научен форум по интервенционални технологии, който се проведе в Египет в началото на август доц. д-р Димитров представи българския опит в неинвазивната ултразвукова хирургия.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: svmarina.com, dariknews.bg

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Новини