Начало Здравна медиа Здравни новини Регионалната здравна инспекция в Габрово прекрати раздаването на ваксината срещу хепатит Б

Регионалната здравна инспекция в Габрово прекрати раздаването на ваксината срещу хепатит Б

Регионалната здравна инспекция в Габрово прекрати раздаването на ваксината срещу хепатит Б - изображение

Поради забавяне на доставките Регионалната здравна инспекция в Габрово прекрати раздаването на ваксината срещу хепатит Б - Engerix B, за втори и трети прием.

От РЗИ съобщават, че на базата на официалните данни от Информационната система за ражданията на Здравното министерство, е изготвено разпределение по области за необходимото количество 6-компонентна ваксина - Hexacima, с която се обхващат децата, родени през декември 2015 г. и през януари 2016 г.

Ваксината е в опаковки с описание на румънски език и при раздаването й ще се предоставят и съответният брой листовки с информация за пациента, която е напечатана на български език, но не е включена в опаковките.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияНовиниЛюбопитноЗдравни проблемиСнимкиНаучни публикацииДиетиАлтернативна медицинаХранене при...Здравни съветиОрганизацииМедицински изследванияКлинични пътекиНормативни актовеБотаникаЛеченияСоциални грижиАнкетиЛайфстайлТестовеСпорт и туризъмОбразованиеЗаведенияСпециалистиПсихологияФизиологияСпортПроизводители