Начало Здравна медиа Здравни новини Спасяват ловешката болница с оздравителен план

Спасяват ловешката болница с оздравителен план

Спасяват ловешката болница с оздравителен план - изображение

Ловешкият кмет Корнелия Маринова се е обърнала за помощ за местната болница към премиера Бойко Борисов, финансовия министър Владислав Горанов и на здравеопазването Петър Москов.

Освен за проблемите на болницата, Маринова иска съдействието им и за финансиране на внесени в здравното министерство проекти, внесени преди 3 години. Те биха позволили на лечебното заведение да се преструктурира и стабилизира.

Вече са проведени няколко срещи в ресорното министерство, на които бе обсъдено тежкото състояние на болницата и натрупаните дългове, възлизащи на над 3,3 милиона лева. Разговаряно е и с фирмите, които доставят медикаменти и консумативи и поддържат медицинската апаратура. На тях също се дължат пари, като е постигната договорка за разсрочване на дължимата сума, а първите вноски са вече погасени. Направени са и първи плащания към доставчиците на газ, които два пъти за последната година спираха горивото заради неизплатени задължения.

Градоначалникът посочи, че е внесен оздравителен план, с който да се подобри финансовото състояние на болницата. Преди дни лекари, работещи в нея, заплашиха с напускане, ако до Коледа не получат възнагражденията си.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниДиетиБотаникаОбразованиеСпорт и туризъмЗаведенияОрганизацииСпециалистиИсторияНормативни актовеЛюбопитноЛайфстайлКомпании и организацииСнимкиИнтервютаЗдравни съветиСоциални грижиКлинични пътекиЛеченияАптекиАнкети