Начало Здравна медиа Здравни новини Съкращават легловата база в МБАЛ – Дупница с цел намаляване на разходи

Съкращават легловата база в МБАЛ – Дупница с цел намаляване на разходи

Съкращават легловата база в МБАЛ – Дупница с цел намаляване на разходи - изображение

През следващите 6 месеца леглата в МБАЛ – Дупница ще бъдат намалени. Това реши Общинският съвет, който проведе последното си заседание за 2017 г. На него съветниците избраха и Мария Иванова, административен директор на „Св. Анна“ – София и външен експерт в други три лечебни заведения, за прокурист на болницата.

Чрез тези мерки се цели стабилизирането на здравното заведение, което има 2 млн. лв. задължения. Съкращаването на легловата база е продиктувано от одитен доклад, който показал, че тя се използва на 50-60%.

Стремежът към вдигане на крака на лечебното заведение може да доведе до намаляване на фонд „Работна заплата“ и на осигуровките до 60 на сто от общия разход на болницата. Временният управител на МБАЛ – Дупница доц. Димитър Недин прогнозира, че ако това се случи, всички служители ще напуснат. За да се редуцират още разходите, се предвижда да бъдат прекратени граждански договори, които дублират дейност, както и контракти за охрана и инсталиране на видеонаблюдение.

През последните 3 години шестима души са заемали поста управител на лечебното заведение. На 16 януари ще се проведе поредният конкурс за избор на нов ръководител на болницата.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник: bnr.bg
Снимка: ugozapad.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЗаведенияНовиниОрганизацииСпорт и туризъмСпециалистиОбразованиеАптекиИсторияНормативни актовеЛайфстайлСнимкиЛюбопитноИнтервютаКомпании и организацииСоциални грижиЗдравни съветиКлинични пътекиАнкетиЛечения