Начало Здравна медиа Здравни новини Съобщават за нови смъртни случаи на пациенти с интрагастрални балони в САЩ

Съобщават за нови смъртни случаи на пациенти с интрагастрални балони в САЩ

Съобщават за нови смъртни случаи на пациенти с интрагастрални балони в САЩ - изображение

Американската агенция по храните и лекарствата информира доставчиците на здравни услуги за нови 5 смъртни случая при пациенти с интрагастрални балонни системи за лечение на затлъстяване. Така общият брой на леталните случаи става 12 от 2016 г. насам.

Системите са произведени от ReShape Lifesciences и Apollo Endosurgery, заявиха от Агенцията. Институцията работи заедно с тях, за да се установи какви са проблемите. От Apollo Endosurgery заявили, че четирима пациенти са починали, при които е използван вида Orbera Intragastric Balloon от август 2017 г.

ReShape Lifesciences съобщават за един човек, починал след поставянето на ReShape Balloon. От компанията коментират, че никой до този момент не е завел иск срещу тях за причинена смърт вследствие употребата на техен продукт.

Миналата година Американската агенция за храните и лекарствата уведоми с писмо доставчиците на здравни грижи за смъртта на 7 пациенти.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник: reuters.com
Снимка: caloms.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛюбопитноНовиниИсторияДиетиЗдравни съветиТестовеИнтервютаЛайфстайлПсихологияВидеоСнимкиЛеченияФизиологияАлт. медицинаИзследванияЗаболявания (МКБ)СпортОрганизацииБотаникаЗдравни проблемиХранене при...ЗаведенияКлинични пътекиПатологияСпециалисти