Начало Здравна медиа Здравни новини Увеличава се броят на семействата без детски надбавки заради отказ от ваксини

Увеличава се броят на семействата без детски надбавки заради отказ от ваксини

Увеличава се броят на семействата без детски надбавки заради отказ от ваксини - изображение

Увеличава се броят на семействата, които не получават месечни детски надбавки, заради отказа им да ваксинират децата си.

Родителите на 760 деца не са получили месечни помощи от държавата през първото тримесечие на 2016 г., което се счита за огромен ръст на годишна база – близо десет пъти повече. Това стана ясно от данните на Агенцията за социално подпомагане.

В периода от януари до март 2015 г. спрените месечни надбавки заради липса на ваксинация са били за родителите на едва 78 деца.

Личните лекари отбелязват, че това са предимно деца от малцинствени групи, както и от семейства , които са против задължителните имунизации.

Д-р Красимира Стоева казва, че това са родители, които четат истории в интернет за това, че ваксините причинявали аутизъм.

В България все още не е създаден официален регистър със случаите на нежелани реакции след поставяне на ваксини. Такива регистри са налице в повечето държави в Европа.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноСоциални грижиЛайфстайлЛеченияСнимкиИсторияЗдравни съветиОрганизацииОбразованиеПсихологияМикробиологияНормативни актовеСпортХранене при...Алт. медицинаРецептиЗаведенияАнкетиВидеоТестовеИнтервютаСпециалистиКлинични пътекиИзследванияБотаника