Начало Здравна медиа Здравни новини УМБАЛ Свети Иван Рилски - София ще предлага над 6 000 вида генетични тестове със 100% точност

УМБАЛ Свети Иван Рилски - София ще предлага над 6 000 вида генетични тестове със 100% точност

УМБАЛ Свети Иван Рилски - София ще предлага над 6 000 вида генетични тестове със 100% точност - изображение

УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ – София сключи договор днес със световната мрежа CENTOGEN - лидер в областта на генетичната диагностика на редките заболявания. Документът бе връчен лично на директора на здравното заведение от вицепрезидента на германското неврогенетично дружество проф. Питър Бауър, който е главен научен директор и член на Изпълнителния съвет в CENTOGENE.

От следващия месец лечебното заведение ще предлага на своите пациенти над 6 000 вида ДНК-тестове. Нужни са 5 капки кръв, а резултатите с 100% точност излизат от една до две седмици.

Генетичните тестове са изключителна и уникална възможност за ранна диагностика, профилактика и адекватна терапия на всички заболявания. Това значително много улеснява и скъсява процеса на лечение. Основната цел на генетичния тест е да помогне на хората, страдащи от неразрешени медицински проблеми.

Важна част е, че поемането на разходите или част от тях за генетично изследване от страна на касата би спестило милиони и би намалило усложненията при диагностициране и лечение. Имаме надежди това да се случи, когато докажем реално ефикасността на метода“, коментира д-р Дечо Дечев, директор на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“.

CENTOGEN предлага точна и бърза диагностика и ефективна терапия спрямо данните и индивидуалния случай. Мрежата покрива най-големия брой изследвания, покриващи всички специалности от медицината.

Изследванията са готови в едни от най-кратките срокове и са на 100% точни“, категоричен е проф. Питър Бауър.

По време на презентацията той изнесе интересна статистика и данни от практиката, според която голяма част от заболяванията остават недиагностицирани и неизлекувани. Проф. Бауър пожела успех на партньорите и програмата в България.

Цените за изследванията са съобразени със стандарта в страната, като според изследването варират от 200 до 600 евро. Максималният пакет е фамилен. Тази цена за изследване е най-ниската, защото са отстранени посредници и надценки.

Всеки желаещ български лекар може да работи със здравното заведение, като дейностите по това изследване ще се извършват от диагностично-консултативният център към УМБАЛ "Св. Иван Рилски".

УМБАЛ Свети Иван Рилски - София ще прави всички генетични тестове със 100% точност

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: УМБАЛ "Св. Иван Рилски", alghad.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛюбопитноНовиниЛайфстайлСнимкиИсторияПатологияМедицински изследванияСпециалистиКлинични пътекиПсихологияЗдравни съветиТестовеСпортАнкетиДиети