Начало Здравна медиа Здравни новини Уникална техника за лечение на онкоболни ще заработи в УМБАЛ - Пловдив

Уникална техника за лечение на онкоболни ще заработи в УМБАЛ - Пловдив

Уникална техника за лечение на онкоболни ще заработи в УМБАЛ - Пловдив - изображение

В УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив откриха най-модерния "Кибернож" в страната.

Модерната техника е предназначена за лечение на злокачествени образувания. Тя ще бъде на разположение на онкоболните пациенти от цялата страна, като се очаква да заработи в средата на 2016 г. в специално изградената сграда в базата на болничното заведение на бул. "Васил Априлов".

"Благодарение на този уред, българските пациенти ще могат да получат адекватно лечение тук в България, без да се налага да търсят такова в Турция", заяви зам.-министъра на здравеопазването д-р Адам Персенски.

Киберножът е безболезнена и безкръвна технология за осъществяване на лъчетерапия, която максимално щади здравите тъкани на пациента.

Д-р Персенски откри и друг много необходим за диагностицирането на раковите заболявания уред – ПЕТ-скенер. С негова помощ специалистите ще следят биохимичните и физиологични промени, а това от своя страна ще даде възможност за по-ранно диагностициране на заболяването.

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЗаведенияЛюбопитноНормативни актовеКлинични пътекиСпециалистиИсторияНаправления в медицинатаНаучни публикацииОрганизацииАлтернативна медицинаМедицински изследванияПрезентацииЛайфстайлЗдравни съветиПсихологияЛеченияСнимкиИнтервютаСоциални грижиДиетиГеографияАнкетиБотаникаЛичностиСпортСпорт и туризъмОбразованиеАптеки