Начало Здравна медиа Любопитно Козметика Абсолютната чистота на кожата също не е здравословна

Абсолютната чистота на кожата също не е здравословна

Абсолютната чистота на кожата също не е здравословна - изображение

Абсолютната чистота на кожата също не е здравословна, съобщават дерматолози.

В преследването на лична хигиена е необходимо да има мярка. Според специалисти при почистването на кожата до блясък, човек нарушава естествената микрофлора на кожата и с това предизвиква различни раздразнения и инфекции.

Най-разпространената грешка, която правят хората, е ежедневното използване на антибактериални сапуни. Използването му е подходящо при наличието на драскотини, ожулвания, порязвания. Но с постоянна употреба на антибактериален сапун се убива естествения микробен фон и кожата става лесно податливи на инфекции.

"Микроорганизмите по кожата не само живеят своя живот, но и взаимодействат помежду си. А когато ние изкуствено унищожим голяма част от тях, чрез стерилизиране в домашни условия, то останалите най-силни микроби при липсата на конкуренция стават още по-опасни", коментира дерматологът Григорий Костишев.

Това се случва и при ежедневното почистване на лицето с медикаменти против акне. Освен това много от тези препарати запечатват кожата.

Друга разпространена грешка според специалистите представлява използването на неподходящи за конкретния човек средства за почистване и грижа на кожата. Те подчертават, че при различните части на лицето е различен и рН-факторът, съответно е добре да се подходи съобразно с това.

Специалистите съветват да се подберат много внимателно средствата за грижа на кожата и да се следи за различни реакции от лосиони, гелове или кремове.

Снимка: dfiles

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЗдравни съветиЛайфстайлСнимкиМикробиологияХранене при...НовиниСпортПатологияФизиологияЛеченияСпециалистиАлт. медицинаИсторияВидеоИзследванияЗаведенияБотаникаКлинични пътекиНормативни актовеПроизводители