Начало Здравна медиа Любопитно Грижа за детето Децата трябва да са заобиколени с по-малко играчки

Децата трябва да са заобиколени с по-малко играчки

Децата трябва да са заобиколени с по-малко играчки - изображение

Децата трябва да са заобиколени с по-малко играчки, за да бъдат ангажирани и да отделят повече време в тяхното изследване, информират американски учени.

Изводът е установен на базата на проучване с участието на 36 деца на възраст между година и година и половина. Децата са били поставени в условия с по 4 и 16 играчки покрай тях. В продължение на няколко дни децата са играели с предоставените играчки за половин час. Игрите са били записвани на видеозаписи.

Анализирайки видеозаписите, учените са установили, че начинът на игра при всяко дете е различен в зависимост от броя на играчките. Когато на децата са предложени 4 играчки, те са отделяли повече време в изследването и детайлното разучаване на определената играчка и то по няколко различни начина. Това занимание е отнело двойно повече време в играта на детето. При наличието на 16 играчки децата са проявили интерес най-много към осем от тях за същото време, но с по-кратко и повърхностно изследване.

Специалистите препоръчват по-малък брой играчки около децата, за да се насърчи тяхната креативност и да се изостри тяхното внимание. Големият брой играчки повече разсейват децата и бързо отклоняват тяхното внимание.

По статията работи: Велина Неделчева
Източник: bgnes.com
Снимка: joueco.nl

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЗдравни съветиЛайфстайлНовиниЛюбопитноПсихологияРецептиАнкетиСпортСоциални грижиАлт. медицинаИсторияТестовеХранене при...ИнтервютаОбразованиеОрганизацииЗаведенияНормативни актовеСпециалистиКлинични пътекиИзследванияЛеченияБотаника