Начало Здравна медиа Любопитно Грижа за детето Децата удължават живота на родителите си

Децата удължават живота на родителите си

Децата удължават живота на родителите си - изображение

Въпреки стреса, свързан с родителските задължения, децата в семейството удължават живота на родителите си. Това установиха демографи от Норвегия и Великобритания.

Изследователите направили анализ на биографиите на 1,5 милиона норвежци на възраст между 45 и 68 години. Проучили също и 60 хиляди смъртни случая. По този начин искали да открият връзката между семейното положение, образованието, наличието на деца и продължителността на живота.

До този момент са правени проучвания само за връзката между майчинството и смъртността. От тях стана ясно, че рискът от смърт при майка с две деца е с 50% по-нисък, отколкото при жени от същата възрастова група, които нямат деца.

Новото изследване сочи, че положителният ефект на  родителството се проявява и при жените, и при мъжете. Рискът от преждевременна смърт при бащите е с 35% по-нисък, отколкото при мъжете без деца.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноСоциални грижиПсихологияНовиниСнимкиМедицински изследванияАнкетиОрганизацииВидеоСпортХранене при...ДиетиИсторияТестовеСъставкиИнтервютаЛеченияРецептиСпециалистиАлтернативна медицинаОбразованиеНормативни актовеЗаведенияКлинични пътекиБотаника