Начало Здравна медиа Любопитно Интимно Женският оргазъм е нужен за мъжете

Женският оргазъм е нужен за мъжете

Женският оргазъм е нужен за мъжете - изображение

Женският оргазъм е нужен за мъжете, информират американски психолози. Оказва се, че за представителите на силния пол е от важно значение да докарат жената до оргазъм поради повишаване на собственото си его.

Според резултати от изследване, публикувано в Journal of Sex Research, става ясно, че за мъжете женският оргазъм е един от най-мощните инструменти за потвърждаване на мъжествеността и за повишаване на собственото его. С помощта на женския оргазъм мъжете предпочитат да се самоутвърждават. Това е и причината представителите на силния пол да демонстрират егоизъм и често да не се вслушват в жените да променят позата или да приложат друга техника.

В хода на изследването психолозите са анкетирали 810 мъже да оценят отношението си към ролята на половете. Учените са се интересували също какви усилия са вложили партньорите в доставянето на сексуално удоволствие на половинката, както и как мъжът повдига мъжествеността си. Оказало се е, че за мъжа женският оргазъм се явява главен показател за повдигане на неговото самочувствие и мъжество.

Според учените, това може да обясни защо жените оказват толкова силен психологически натиск и чувстват необходимостта да демонстрират достигането на оргазъм на своя партньор. Именно това е и една от основните причини за симулиране на оргазми от страна на жената.

За да се преустанови практиката, е нужно да се промени мъжката психология, което според психолозите е труднодостижимо.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: Health Today


Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноТестовеСнимкиЛайфстайлПсихологияНовини