Начало Здравна медиа Любопитно Интимно Зависимостта от порното при мъжете не води до импотентност

Зависимостта от порното при мъжете не води до импотентност

Зависимостта от порното при мъжете не води до импотентност - изображение

Зависимостта от порнофилмите при мъжете не води до импотентност, твърдят психолози. Основната причина за понижаване на либидото е липсата на сексуално удовлетворение в една връзка, което подтиква към търсенето на други варианти за доставяне на удоволствие.

Според редица проучвания сексуално неудовлетворените мъже значително по-често страдат от еректилна дисфункция или импотентност. В много от изследванията се твърди, че това е често срещано разтройство, за което основен виновник е зависимостта от порното - всеки пети мъж гледа порно филми, просто за да избегне интимните отношения.

Според друго проучване мъжете, редовно гледащи еротични филми, по-често губят интерес към секса със своите партньори. Счита се, че зависимостта от тези филми лишава мъжа от интереса към реален секс, поради високите очаквания.

Ново изследване обаче опровергава тези твърдения. Според психолози от Калифорния мъжете прибягват до мастурбация, за да компенсират липсата на сексуално удовлетворение в една връзка. Това сексуално поведение често се съпровожда от гледането на подобен род филми, което се тълкува погрешно. Проучването на специалистите е обхванало 335 мъже във връзка. Оказало се е, че 22% от мъжете предпочитат да гледат порнофилми, пред реалното практикуване на секс с половинката. Отделно 28% от мъжете в изследването са избрали мастурбирането пред половият акт. Останалата част са заявили нормални сексуални отношения, в които порнофилмите не са непознати и на двамата партньори.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: Mamiverse


Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноХранене при...Здравни съветиЗдравни проблемиИсторияБотаника