Начало Здравна медиа Любопитно Интимно Изневярата може да подейства и ободряващо на връзката

Изневярата може да подейства и ободряващо на връзката

Изневярата може да подейства и ободряващо на връзката - изображение

Някои връзки са дълготрайни и проверени с времето, но други бързо се провалят. Трудно е да се намери баланса за всички и той е различен в разбиранията на отделяния човек и двойка.

Според брачният консултант и терапевт Роналд Вебер обаче изневярата в една връзка може да подейства ободряващо и рестартиращо. Тя може да се отрази добре и на двамата партньори. Специалистът е убеден, че една авантюра би допринесла за осъзнаването на взаимоотношенията между двама души, които искат да останат щастливи заедно. С това те биха могли да преодолеят кризата и да подновят своят връзка.

При изневяра Вебер съветва да не се прибързва с раздялата и края на взаимоотношенията, но и двойката да не се бори на всяка цена да запази връзката. Ако след изневяра отношенията между мъжа и жената във връзката са съсипани и нетърпими, то това означава, че е добре да се разделят.

Освен самата изневяра, често се случва самото развитие на връзката да бъде причина за раздяла. След определен период при доста двойки връзката се трансформира в част от всекидневието. Това дава повод за съмнение между партньорите, за чувствата и смисъла на връзката им. В идеята за спасение на взаимоотношенията някои хора решават да имат деца. Това обаче не винаги помага. Има доста случаи, когато взаимоотношенията се натоварват и обострят.

Според Роналд Вебер за днешните двойки е трудно да останат с един партньор дълго време. Това се дължи на ценностната система, при която водещо място заемат нежността, любовта и разбирателството в съвремието. За сравнение той посочва, че чувството за дълг и взаимна помощ е била водеща роля през 60-те години на миналия век.

Брачният консултант Роналд Вебер твърди, че за една успешна връзка е добре да се комбинират съвременни и традиционни ценности.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: Kad?n Sitesi


Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиПсихологияЛюбопитноТестове